'Mavi Balina' bu sefer de Aksu’da can aldı!

Rusya’dan tüm dünyaya yayılan ve birçok gencin intiharına neden olan Mavi Balina isimli oyunun son kurbanı Kemerağzı Mahalle Muhtarı Aydın Tezcan Yılmaz’ın oğlu 17 yaşındaki Canberk Y. oldu. Gencin, oyundan etkilendiği için kendini asarak yaşamına son verdiği öğrenildi.

24 Mayıs 2019 Cuma 14:19
'Mavi Balina' bu sefer de Aksu’da can aldı!

Olay, 10.30 sıralarında Aksu’nun Kemerağzı Mahallesi’nde iki katlı müstakil evde meydana geldi. Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde son sınıf öğrencisi Canberk Y.’nin okula gitmediğini fark eden yakınları, üst kata çıktıklarında genci merdivende asılı buldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Canberk Y.’nin hayatını kaybettiğini belirledi.

OYUNDAN ETKİLENDİ

Canberk Y.’nin ‘Mavi Balina’ adlı oyunu oynadığı ve oyundan etkilenerek yaşamına son verdiği belirtildi. Rusya’dan tüm dünyaya yayılan ve gençleri ölüme sürükleyen Mavi Balina, iddialara göre 50 bölümden oluşuyor. 50 günlük bir süreyi kapsayan komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamaları kapsıyor.Son bölümde oyuncunun intihar etmesi isteniyor.

NOT BIRAKTI

Canberk Y.’nin, ayrıca saat 05.20 sıralarında koltukta otururken arkadaşlarıyla boynuna bağladığı iple çektiği fotoğrafını paylaştığı ortaya çıktı. Gencin, arkadaşlarına ‘Bunu paylaşmayın, benim vasiyetimdir’ yazdıktan sonra kendini astığı belirlendi. Canberk Y.’nin, ‘Ölümüm tamamen kişisel düşüncem, kimse sorumlu değildir’ şeklinde bir not bıraktığı belirlendi.

Canberk Y.'nin cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Son Güncelleme: 24.05.2019 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.