Maliye çalışanlarının 'sınav' talebi

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Mol, "Defterdarlık ve gelir uzmanlığı sınavı açılmasını, sınavlara katılım konusunda maliye emekçilerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor, sınavlarda mülakat uygulamasına son verilmesini talep ediyoruz" dedi.

15 Haziran 2016 Çarşamba 16:18
Maliye çalışanlarının 'sınav' talebi
 Antalya'da BES üyesi maliye çalışanları, defterdarlık önünde basın açıklaması yaptı. 'Eşitlik ve adalet istiyoruz' yazılı pankart taşıyan maliye çalışanları adına BES Antalya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Mol, açıklama yaptı. 2005 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kuruluş sürecinde ortaya koydukları itirazlara rağmen çıkartılan GİB yasasının maliye çalışanlarını mutsuz ettiğini belirten Mol, Maliye Bakanlığı tarafından Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı'nda pilot bölge olarak ortaya koyduğu tek vergi dairesi sisteminin de Türkiye'de uygulanabilirliğinin olmadığını savundu.



Anayasa'ya aykırı olarak aynı masada aynı işi yapan maliye çalışanları arasında 1000 lira üzerindeki maaş farkına tepki gösteren Mol, "Üniversite mezunu olmayan maliye emekçilerine sınav hakkı tanımayarak halen binlerce maliye emekçisinin uzun yılların birikimine dayanan uzmanlığını yok sayan zihniyeti kabul etmiyor, maliye emekçilerini KPSS ve Açık Öğretim Fakültesi kapılarında süründürüp, sonra da 'sınav açmıyorum' diyen zihniyeti buradan bir kez daha kınıyoruz. Gelir uzmanlarını merkez, taşra olarak ayrıma tabi tutup, ücret adaletsizliği yaratan zihniyeti kabul etmiyor, ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Defterdarlık ve gelir uzmanlığı sınavı açılmasını, sınavlara katılım konusunda maliye emekçilerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor, sınavlarda mülakat uygulamasına son verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.



Siyasi iktidar ile Maliye Bakanlığı'na talepleri hakkında adım atması çağrısı yapan Mol, "Ya açılacak binlerce dava ile yıllarca uğraşmak zorunda kalacak, ya da adalet taleplerimizin gereğini yapacaktır" dedi.

Son Güncelleme: 15.06.2016 16:19
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.