Kumluca'da ayın söyleşisi

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Hz. Peygamber'in aynasında insan konulu söyleşi düzenlendi.

13 Aralık 2016 Salı 14:07
Kumluca'da ayın söyleşisi
Kumluca Belediyesi tarafından Sınav Koleji işbirliğiyle 'Hz. Peygamber'in aynasında insan' konulu ayın söyleşisi etkinliği düzenlendi. Kumluca Belediyesi konferans salonundaki etkinliğe radyo ve televizyon programcısı Senai Demirci konuşmacı olarak katıldı. Kuran okunması ve peygamber efendimize Naat-ı Şerif okunmasıyla başlayan programda konuşan Demirci, günümüz insanlığının en büyük manevi eksikliğinin Kuran ve peygamber efendimizi anlayamamak olduğunu söyledi.

Dünyanın her yerinde savaşlar olduğunu, insanların bir hiç uğruna yaşamını yitirdiğini aktaran Demirci, hayatın anlamının bu kadar basit olmadığını, yüce yaratıcını insanı yaratırken bir amaç ve gaye uğruna yarattığını, ancak insanının bu amaç ve gayeden bihaber olduğunu belirtti.

Dünyanın varoluşundan bugüne kadar cenabı Allah'ın insanlara yol gösterici olarak peygamberler gönderdiğine işaret eden Demirci, "Her peygamber bize, insanlara bir aynadır. Bizim de en güzel aynamız peygamberimizdir. Ancak biz ne kadar kulluk bilincinde olursak, aynamız da bize o kadar net görüntü verir. Dünya bize ağır geliyor, dertlerimiz çekilmez hal alıyor. Amam inanın ki hayatımız bitince, tüm dert ve sıkıntılarımızın bu dünyada kaldığını ve ebedi yaşam olan ahirette apayrı bir dünya ile karşılaşacağımızı unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki biz bu ebedi dünya için bir hazırlık yaptıysak asıl huzur ve mutluluk o olacaktır. Aksi takdirde hüsrana uğrayacak, dünyada yaşadığımız sıkıntıların üstüne bir de ebedi yaşam olan ahirette de sıkıntı ve zorluk peşimizi bırakmayacaktır" diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sınav Koleji kurucularından İsmail Savran ve diğer protokol üyeleri Senai Demirci'ye plaket ve çiçek takdim etti. 

Son Güncelleme: 13.12.2016 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.