KULİSLER

Bu haftanın çarpıcı kulisleri sizlerle...

12 Şubat 2018 Pazartesi 13:48
KULİSLER

Git kendine bir oda bul

Hep deriz ya, Aksu Belediyesi’nin içi cadı kazanı. Gün olmuyor ki çeşitli söylentiler kulislerde dilden dile dolaşmasın. İşte şimdiki parmak basacağımız konu da bu kazandan ortaya çıkan olay. Bilindiği üzere Kemerağzı Pazar Yeriyle ilgili Danıştay 13’üncü İdare mahkemesi, kesin kararını vererek, Pazar Yeri İhalesi ve bu ihalenin dayanağı olarak encümen kararının iptaline onay verdi. Haliyle ilgili birimler mahkeme tarafından kendilerine bildirilen bu kararı, bir üst yazıyla ihaleyi kazanan firmaya tebliğ etme zorunlulukları vardır. Bu süreç Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nin 2017 Ekim tarihinden itibaren verdiği karar sonrası işlemeliydi. Yani firmaya bu tebliğ,  Aksu Belediyesi yetkilileri tarafından o tarihte yapılmalıydı.  Ancak kapalı kapılar ardında ne olduysa yetkililerin bu süreci işletmediği ileri sürülüyor, ta ki Danıştay 13’üncü İdare Mahkemesi’nin verdiği karara kadar. Sonrası gerekli yazılar belediye bürokratlarından İbrahim Uysal tarafından hazırlanır, kendisi imzaladıktan sonra gerekli yerlere imzaya sunar.  Büyük olasılıkla bu hafta içerisinde ihaleyi alan firmaya tebliğ edileceği yine kulislerde konuşuluyor. Şimdi gelelim süreci başlatan İbrahim Uysal’ın başına gelenlere. İddiaya göre bu süreci başlatan Uysal’a “Git kendine Fen İşleri hizmet binasında bir oda bul” demişler.  Uysal’da kendi yakın arkadaşlarına, “Ben doğru olanı yaptım. Gerekirse beni müdürlük görevinden alsınlar. Birilerini memnun edeceğim diye de yanlışta ısrar etmem” dediği konuşuluyor.

Yeni bir şirket kuruluyor, kimler var bu şirkette?

Bilindiği üzere kamu kurum kuruluşlarında taşeron personel statüsünde çalışan kişiler Kanun Hükmünde çıkan kararname doğrultusunda bundan böyle devlet güvencesinde çalışmış olacaklar. Yani tam olmasa bile bir nevi devletin kadrolu personeli olacaklar. İşte bu düzenlenmenin hayata geçirilmesi için taşeron firma aracılığıyla personel çalıştıran kamu kurumlarının, kendi bünyelerinde şirket kurulması zorunluluğu getirildi.  Bu kurumlardan bir tanesi de Aksu Belediyesi. Kolları sıvayan belediyemiz, bu konu da ilk adımını atarak, kurulacak olan şirketin şablonunun oluşması için konuyu meclis gündemine taşıdı. Yani en kısa süreçte belediye bünyesinde bir şirket kurulmuş olacak. Bilindiği üzere şirketlerinde bir yönetim kadrosu var. Peki, kimler bu yönetimde yer alacak? İşte bizler soruya yanıt aramak için kulisleri zorladık. Karşımıza şu isimler çıktı. AK Parti Meclis üyeleri Hüseyin Demirkaplan, Ahmet Aydoğmuş, Gülsevim Bilgiç Yavuz ile Belediye bürokratları Süleyman Şengül ve Kemal Zembil. Hal böyle olunca bizlere de şimdiden hayırlı olsun demek düşer. 

Son Güncelleme: 12.02.2018 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet eski 2018-02-12 14:00:11

pazar yeri yüzünden dükanlarımıza kiracı bulamıyoruz esnaf kan ağlıyor oy yok sana halil bey