Kim bu FETÖ’cular?

Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nce ihalesi ve ihalenin dayanağı olan encümen kararı iptal ettirilen ve bu karar Danıştay 13’üncü dairesince onaylanmasına rağmen alanın boşaltılmamasından dolayı işgal niteliği taşıyan Orion Pazar yetkilisi Süleyman Varol, bir gazeteye yaptığı açıklamada, Pazar yerinde yanlış bir hareket ve kanun dışı sakıncanın olmadığının altını çizerek, kendilerini kötüleyen bazı meclis üyesi veya iş adamalarının FETÖ ve terör örgütünün siyasi ayağı olan HDP ile ilişki içerisinde olduğunu ileri sürmüş. Bu açıklama karşısında haklı olarak akla gelecek ilk soru, “Kim bu FETÖ’cular?”

09 Temmuz 2019 Salı 12:06
Kim bu FETÖ’cular?

Bürokratlar hakkında soruşturma açılma izni verilmişti

Aksu gündemini uzun zamandır meşgul eden Orion Pazar, yine gündemdeki sıcaklığını koruyor. Geçen hafta Orion Pazar yetkilisi Süleyman Varol tarafından bir gazeteye verilen açıklamada, 216 kaçak dükkânın yapıldığı ve bu kaçaklara göz yumulduğundan dolayı Aksu Kaymakamlığınca,  Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ve Yapı Kontrol Müdür vekilli Nevzat Avcı hakkında soruşturma açılmasına izin verilmesine neden olan Orion Pazar ile ilgili, yanlış bir hareket ve kanun dışı bir sakıncanın olmadığı ifadelerine yer verildi.

FETÖ ve HDP ile işbirliğinden bahsediliyor?

Ayrıca Varol, haklarında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğuna vurgu yaparak, kendileriyle uğraşan bazı meclis üyeleri ve bazı işadamlarının FETÖ ile terör örgütünün siyasi ayağı olan HDP ile işbirliği içerisinde olduğunu öne sürdü. Bu açıklamalar karşısında Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nce ihalesi ve ihalenin dayanağı olan encümen kararı iptal edilen ve bu karar Danıştay 13’üncü dairesince onaylanmasına rağmen, alanın boşaltılmamasından dolayı işgal niteliği taşıyan Orion Pazar ile uğraşan FETO ve HDP’lilerin kim olduğu sorusu.

Antalya 2’inci İdare Mahkemesi karar vermişti

Varol’un yaptığı ileri sürülen açıklamalar kamuoyuna bu şekilde yansırken, sürecin nasıl işleyerek buraya kadar geldiğini irdeleyelim. Dönemin MHP’li Meclis üyesi ve aynı zamanda Grup Sözcüsü olan Mustafa Poyraz, Aksu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihaleye itiraz ederek, Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’ne, İhale ve ihalenin dayanağı olan encümen kararının iptali için dava açtı. Poyraz’ın bu talebini haklı gören Antalya 2’inci idare mahkemesi açıklık ve rekabet koşulları sağlanmadan yapılan kiralama ihalesinde ve bu ihalenin dayanağı olan belediye encümen kararının hukuka aykırılık olduğuna karar verdi.  Tarih 20.09.2017

Danıştay 13’üncü İdare Mahkemesi ’de kesin kararı verdi

Karara itiraz eden Aksu Belediyesi yetkilileri Danıştay 13’üncü İdare mahkemesinin yolunu araladı. 11. 12. 2017 tarihinde sonuçlanan mahkeme, şu yönde karar verdi. İhale dokümanından arazinin hangi amaçla kullanılabileceği belirtilmeyen, bu nedenle muhammen bedeli gerçekçi verilerle belirlenmeyen, açıklık ve rekabet koşulları sağlanmadan yapılan kiralama ihalesinde ve bu ihalenin dayanağı encümen kararında hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle dava konusu işlemlerin iptaline karar verilmiş, bu karar davalı idare tarafından temyiz edilmiştir. Dava konusu işlemlerin yukarıda özetlenen gerekçeyle iptal yolunda ki temyize konu Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nin 20.09.2017 tarih ve E: 2017/497, K: 2017/1050 sayılı kararında, 2577 sayılı idare Yargılama Usulü Kanunu’nun 49’uncu maddesinde sayılan bozma nedenlerinden hiçbir bulunmadığından, temyiz istemi yerinde görülmeyerek alınan mahkeme kararının onanmasına; kesin olarak (karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere) 11.12.2017 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.

Başkan Şahin onayıyla sözleşme iptal edildi

Danıştay 13’üncü İdare Mahkemesi’nin kararından 2 ay sonrası Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in ıslak imzasıyla Orion Pazar İşletme Sahibi Süleyman Varol’a sözleşmenin fesih edildiğine yönelik şu yazı gönderildi. “Antalya 2’inci idare Mahkemesi’nin 20.09.2017 tarihli, 2017/497 Esas ve 2017/1050 nolu kararına istinaden, 02.02.2018 tarihli ve 23 sayılı makam onayıyla 01.03.2017 tarihli, arsa kiralamasına ilişkin sözleşme  iptal (fesih) edilmiştir. Söz konusu taşınmazın en geç 15 gün içerisinde tahliye ederek Belediye’ye teslim etmeniz gerekmektedir. Taşınmaz teslim edilmezse 08.09.1993 tarih ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 75’inci maddesine göre kiracı tahliyesi yapılacağı tebliğ ve bilgilerinize sunarım” Bu yazışmanın üzerinden de 17 aylık bir zaman dilimi geçmesine rağmen, mevcut alanın boşaltılmasına yönelik henüz bir adım atılmış değil.

İtfaiye Daire Başkanlığı’nın tespitinde ortaya çıkan detaylar

2018 yılı Aralık ayında Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde birçok eksiklikler Denetim Tespit Raporuna yazıldı. En önemlisiyse söz konusu alanın kullanım alanının 9 bin 75 metre kare olduğu tespiti. Oysaki Aksu Belediyesi’nin yüklenici firmayla yaptığı sözleşme de kiralanacak olan alanı 6 bin 274 metre kare olarak belirtmiş. Yani 3 yıl boyunca yüklenici firma olan Orion Pazar, yaklaşık olarak 3 dönümlük alanı fazladan kullanmış. Bu tespit Sayıştay Denetçilerinin 2018 yılında yaptıkları denetimlerde yazdıkları rapora da yansıdı. Bu kullanıma göz yuman Belediye yetkililerinin, belediyeyi zarara uğrattıklarını rapora yansıttılar.

Aksu Kaymakamlığı suç duyurusunu dikkate aldı

Bu gelişmeler doğrultusunda Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ve Yapı Kontrol Müdürü Nevzat Avcı ile ilgili görevlerini kötüye kullanmalarından dolayı yapılan suç duyurularını dikkate alan Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, her iki bürokrat ile ilgili haklarında soruşturma izni verdi. Verilen izinde şu ifadeler yer aldı. “Kiralanan arsa üzerinde mevzuata aykırı yapılan yapıyla ilgili olarak gerekli denetleme işlemlerinin yapılmaması ve bu nedenle yaptırımda uygulanmamasında, yapı içerisinde bulunan işyerlerine mevzuat hükümlerine aykırı olarak İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatları düzenlemesinde Aksu Belediye Başkanlığı görevlisi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ve Yapı Kontrol Müdür Vekili Nevzat Avcı’nın ihmali ve kusuru bulunduğu anlaşıldığından; haklarında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamı Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’un 6’ıncı maddesi gereğince “SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE”

Şimdi merak edilen FETÖ ve HDP’lilerin kim olduğu?

Tartışmaların odağında olan Orion Pazar ile ilgili süreç bu şekilde cereyan ederken, Pazar İşletmecisi Süleyman Varol’un  ortaya attığı ileri sürülen, Pazar yerinde yanlış bir hareket ve kanun dışı sakıncanın olmadığı ve kendilerini kötüleyen bazı meclis üyesi veya iş adamalarının FETÖ ve terör örgütünün siyasi ayağı olan HDP ile ilişki içerisinde olduğuna yönelik açıklamalar kafalarda farklı soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.  Kamuoyu ivedilikle Süleyman Varol’dan, bu terör örgütü FETO ve HDP’yle bağlantılı olan kişilerin kimler olduğuna yönelik açıklama beliyor.

Son Güncelleme: 11.10.2019 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman 2019-07-09 12:56:48

Süleyman varol ve halil şahin bu kadar insanı madur ettiler ikisi de Allahindan bulsun .