Kepez'de altyapı çalışmaları

 KEPEZ Belediyesi, Teomanpaşa Mahallesi'nde asfalt ve kaldırım çalışması başlattı.

30 Kasım 2017 Perşembe 10:19
Kepez'de altyapı çalışmaları

Kepez Belediyesi, imara uygun yapılaşması tamamlanan Teomanpaşa Mahallesi'nin altyapı çalışmaları sonucu bozulan ve kullanılamaz hale gelen asfaltını ve kaldırımını yeniden yapıyor. Asfalt ve kaldırım çalışması ilk olarak Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nin kuzey bölümündeki sokaklarında yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak yolların bozulan asfaltını ve kaldırımını iş makineleriyle kaldırdı. Daha sonra yola dolgu malzemeleri serildi. Ardından sıcak asfalt yapımına geçildi. Sıcak asfalt çalışmasından sonra sokakların kaldırım inşası başlayacak. Yağmurlu havalarda su birikintisi olmaması için de yollarda kırmızı kot çalışması yapılıyor.

ÜST YAPIYA 8 MİLYON 850 BİN LİRA

Ocak 2018'den sonra ise asfalt ve kaldırım çalışmaları, mahallenin Necip Fazıl Kısakürek Caddesi ile Gazi Bulvarı arasındaki kısmında gerçekleştirilecek. Teomanpaşa Mahallesi'nin 23 kilometrelik uzunluğunda, 9 metre genişliğindeki tüm yollarında 39 bin ton sıcak asfalt, 50 bin metrekare parke kaldırım çalışması yapılacak. Mahallenin tüm yollarının asfaltının ve kaldırımının yapım maliyeti ise yaklaşık 8 milyon 850 bin lira olacak.


Teomanpaşa Mahallesi'ndeki üstyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Şehirleşme alanında mahallenin makyaj çalışmalarını yapıyoruz. Kasımda asfalt çalışmasına başlayacağımız hususunda Teomanpaşa Mahallesi sakinlerine söz vermiştik. Söz verdiğimiz gibi kasım ayı içerisinde asfalt çalışmalarına başladık. Eskiyen, kullanım ömrünü tamamlayan asfaltı kazıyoruz ve kazıdıktan sonra kaymak gibi asfalt yapıyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.