Kaymakam Ergün, çalışmalardan memnun

İçişleri Bakanlığı, 81 ile gönderdiği koronavirüs genelgesinde tüm illerde cadde ve sokaklarda sigara içilmesinin yasaklandığını duyurdu. Peki, Aksu’da sigara yasağı olan cadde ve sokaklar hangileri? Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’den bir taraftan bu sorunun cevabını alırken, öte yandan son zamanlarda gerçekleşen denetimler ile çalışmaları ve Aksu’daki vaka sayılarını sorduk.

16 Kasım 2020 Pazartesi 16:38
Kaymakam Ergün, çalışmalardan memnun

Hangi cadde ve sokaklar

Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik, özellikle vatandaşların yoğun bulunduğu cadde ve sokaklarda sigara içenlerin maskelerini çenelerinin altına indirmesi sonucu oluşturduğu risk karşısında İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tarafından geçen hafta tüm valiliklere gönderilen "Koronavirüs Tedbirleri" konulu ek genelgeyle tüm illerde, vatandaşların yoğun bulunduğu, valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar ile özellikle trafiğe kapalı olan bölgeler, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlara sigara içme yasağı getirildi.

Günlük raporlarda son durum

Bu kapsamda, Aksu’da sigara yasağı olan cadde ve sokaklarla beraber, son zamanlarda yapılan çalışmalar, denetimler ve vaka durumlarını Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’e sorduk. Aksu’da ki vaka sayısının genel olarak ortalamanın altında olduğuna dikkat çeken Aksu İlçe Kaymakamı Aydın Ergün,  “Ekiplerimiz iyi çalışıyor. Çalışmalardan oldukça memnunum. Gerçekleşen çalışmalarla ilgili günlük raporları inceliyorum. İyi durumdayız. Bu anlamda Aksu Belediyesi çalışmalara ciddi anlamda destek veriyor. Araç gereç ve personel anlamında her türlü desteği alıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Nereler denetleniyor

Genelgeler kapsamında her hafta 1834 işyerinde denetim gerçekleştirdiklerini dile getiren Kaymakam Ergün, “Bu denetimlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına bakılıyor. Toplamda bugüne kadar 10 bin 136 denetim geçekleştirildi. Denetim gerçekleştirdiğimiz yerler, bakkal ve marketler, berberler, kuaförler, beyaz eşya satan dükkanlar,camiler, giyim mağazaları, halı saha, mobilya, internet kafeler, kahvehaneler, konaklama yerleri, lokanta, restoran, düğün salonları, pazar yerleri, sahiller, spor merkezleri, kamu kurumları, servisler, toplu taşıma araçları, toplumsal etkinlikler, sünnet nişan düğünler. Ekiplerimiz bu başlıktaki iş yerlerinde sürekli denetim gerçekleştiriyor” dedi.Ayrıca Kaymakam Ergün, 65 yaş üstü vatandaşlarımız daha önce sabah saat 10.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında dışarı çıkarken, yeni genelgeyle bir saat geri alındığını ifade etti.

Sigara içilmesi yasaklanan yerler

Macun Mah: İsmail Ogan Cad - Serik Cad, Macun - Barbaros Mah: Perge Cad, Barbaros Mah: Serik Cad, Çalkaya Mah: Milli Egemenlik Cad - Serik Cad, Pınarlı Mah: Atatürk Bul, Güzelyurt Mah: Şehit Mustafa Göktürk Cad - Serik Cad, Kemeraağzı Mah: Yaşar Sobutay Bul, Atıntaş Mah: Özkarakoyunlular Cad, Kurşunlu Mah: Kurşunlu Şelalesi Önü, Murtuna Mah: Mustafa Kemal Atatürk Cad, Alaylı Mah: Şehit Komando Er Muharrem Arslan Cad, Fettahlı/Topallı Mah: Isparta Cad ışıklar bölgesi ve Tokgöz Market mevkii.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.