Kaş Belediyesi'nin mayıs meclisi yapıldı

KAŞ Belediyesi'nin mayıs ayı meclis toplantısında 2015 yılı kesin hesabı görüşüldü.

03 Mayıs 2016 Salı 14:30
Kaş Belediyesi'nin mayıs meclisi yapıldı
CHP'li meclis üyesi Mehmet Nazif Karacan, geçen yıl 15 milyon liranın üzerinde alacağın tahsil edilemediğini belirterek, bunun bütçe için dezavantaj olduğunu söyledi.



Kaş Belediyesi'nin mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Halil Kocaer toplantı öncesi yaptığı konuşmada 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı. Başkan Kocaer, "Bu yıl 1 Mayıs ilçemizde birçok il ve ilçede büyük bir olgunluk içinde kutlandı. Olaylar yaşanmadı. Ben bir kez daha tüm çalışanların 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nı kutluyorum. Ancak terör örgütleri din, mezhep, dil ayırımı gözetmeksizin her gün yarattıkları terör olayları ile ülkemizin birlik beraberliğini bozmak için çalışmakta. Ancak bunu başaramayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti bir olarak, bütün olarak yoluna devam edecektir. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyorum" dedi.





Başkan Kocaer'in konuşmasının ardından gündeme geçildi. Kaş Belediyesi'nin 2015 yılı kesin hesabının görüşüldüğü maddede söz alan CHP'li Mehmet Nazif Karacan, 2015 yılında belediyenin devreden alacağının 15 milyon 322 bin 477 lira olduğunu söyledi. Bu rakamın bütçe için bir dezavantaj olduğunu aktaran Karacan, alacakların mutlaka tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı. Yapılan görüşmelerin ardından gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.





Mecliste, Kaş'a kurulacak güneş enerjisi santrallerinin projelerinin onayı için alınacak metrekare birim fiyatının 3 lira olması kararlaştırıldı. Akörü Mahallesi sınırları içinde bir firmanın güneş enerji santrali kurmak için hazırladığı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.



Diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis sona erdi.

Son Güncelleme: 03.05.2016 14:33
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.