Kan bağışına yoğun ilgi

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi, Korkuteli'nde 'kan bağışı kampanyası' düzenledi.

16 Ağustos 2013 Cuma 09:43
Kan bağışına yoğun ilgi
Korkuteli Belediyesi toplantı salonu'ndaki kampanyaya belediye çalışanları ve halk ilgi gösterdi. 23 ünite kanın toplandığı kampanya hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'nden Dr. Afet Alizade Açıl, Ramazan Bayramı sonrası kan bağışı kampanyası düzenleyerek kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Katılımın yüksek olduğunu belirten Dr. Açıl, "Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılayına kan vermeye çağırıyoruz" dedi. Kan vermenin yararları hakkında da bilgi veren Dr. Açıl, "Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımını canlı tutmakta. Verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hissetmekte. Bunun yanında kandaki yağ oranının düşürülmesi, kalp krizi ihtimalinin azaltılması, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlamaktadır" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 16.08.2013 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.