Kadın çiftçiler Kaş'ta yarıştı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Kaş finali yapıldı.

05 Ekim 2016 Çarşamba 11:36
Kadın çiftçiler Kaş'ta yarıştı
Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Kaş finalini Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Bülent Yüksel, kamu kurumları ve siyasi partilerin temsilcileriyle vatandaşlar izledi.

15 sorunun yöneltildiği yarışmada Kınık Mahallesi'nden Alev Çıralı ile Çavdır Mahallesi'nden Cemile Kulaksız 13'er soruya doğru yanıt verdi. Ardından altın sorulara geçildi. İki yarışmacı da ilk altın soruyu bilirken, ikinci altın soruya doğru yanıtı veren Alev Çıralı 150 puanla birinci oldu. Alev Çıralı 7 Ekim'de yapılacak olan yarı finalde Kaş'ı temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmanın birincisi Alev Çıralı'ya 1500 liralık ödülü Kaymakam Bilgihan Bayar, ikinci Cemile Kulaksız'a 750 liralık ödülünü Belediye Başkanı Halil Kocaer, üçüncü Huriye Özkal'a da 500 liralık ödülünü Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş verdi.

Kaymakam Bilgihan Bayar, "Türkiye dünyanın çok önemli tarım ülkelerinden biri. Tarımda birçok üründe kendi kendine yetiyor. İhracatımız içinde tarım ürünleri önemli yer tutuyor. Tarımsal üretimde kadınlarımızın katkısı çok önemli ve büyük. Tarımsal üretimde teknolojiye ve bilimsel verilere dayalı üretim çok önemli. Bu nedenle bilinçli çiftçiler gerekiyor. Bu bilinçli çiftçiler de kadınlarımız önemli yer alıyor" dedi.
 

Son Güncelleme: 05.10.2016 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.