İtfaiye yangını şüpheli buldu

Antalya'nın tarihi mekanı Kaleiçi semtinde önceki akşam meydana gelen yangın, itfaiye raporuna göre şüpheli bulundu.

11 Eylül 2013 Çarşamba 10:06
İtfaiye yangını şüpheli buldu
Olay yerine yaklaşık 500 metre mesafede olan Kaleiçi İtfaiye biriminden görevlilerin 1 dakika 50 saniyede ulaştığı yangının ilk raporuna göre yangın, Mescit Sokak 38 Numara'da bulunan Ünal Karagül'e ait 19 yıldır kullanılmayan evde başladı.

Arka bölümü demir parmaklıklarla kapatılan, ancak zamanla kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan noktadan sürekli girip çıkılan evde başlayan yangın, bir ve ikinci katlarla birlikte oda duvarının her iki yanında devam etti. 1. dereceden tarihi eser olduğu belirtilen binanın hemen bitişiğinde bulunan Dedehan Pansiyon'a alevlerin ulaşmaması için görevliler büyük çaba sarf etti.

Pansiyon binasının çatısında küçük bir bölüm yandı. Yangının başladığı binanın sağında bulunan ve İngiliz Robert Beng'e ait olduğu belirtilen binanın ise üst katının tamamen yandığı, alt katının ise kullanılamaz hale geldiği belirtildi. İtfaiye görevlilerinin tuttuğu raporda, yangının hızlı yanıcı bir madde kullanılarak başladığı, durumun uzman ekipler tarafından incelenmesinin gerektiği ifade edildi. 

Son Güncelleme: 11.09.2013 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.