İşte Aksu’da ki son durum...

Koronavirüs Türkiye'de iniş seyrine girmesinin ardından vatandaşlarda oluşan rahatlık yeni bir tehlikenin kapısını araladı.

12 Ağustos 2020 Çarşamba 14:39
İşte Aksu’da ki son durum...

Birçok ilde yeni koronavirüs vakaları tespit edilirken,  Antalya’nın birçok yerinde tehlike sinyalleri verildiği konuşuluyor. Peki, Aksu’da durum ne? İşte bu soruya Başkan Şahin’e sorduk.

Aksuluların merak ettiği soru?

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler meyvesini vaka sayılarında vermeye başlayınca uzun bir süredir vaka tespit edilmeyen illerimizde vatandaşlar gevşemeye başladı. Bu gevşemenin ardından koronavirüs vakaları yeniden ortaya çıkmaya başladı. Sıcakların artması ve turizm sezonunun başlamasıyla vatandaşlarda oluşan rehavet yeni tehlikenin kapısını aralayacak gibi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı paylaşım ve açıklamalarıyla tehlikeye dikkat çekerken, Aksuluların merak ettiği soruyu Belediye Başkanı Halil Şahin’e sorduk.

Cihadiye mahallesinde 2 vaka

Bayram arası gevşeme ile sahillerde ki yoğunluğun, bu vakaların tekrar artmasına neden olduğuna dikkat çeken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Aksu’da da birkaç vaka gözüktü. Hemen gerekli önlemleri aldık. Aksu’daki polikliniğimize her yerden insan geliyor. Şüpheli görülen vakalar, pandemi hastanelerine yönlendiriliyor. Netice de bu şüpheliler Aksu’da oturmasa bile, Aksu’daki vakaymış gibi gözüküyor. Bu tespit edilen vakaların çoğu Aksu’da oturanlar değil. Son zamanda Cihadiye mahallemizde 2 vaka gözüktü. Bu evler karantinaya alındı. Çok ciddi vaka sayımız yok” dedi.

Sıkı önlemler alınıyor

Aksu’ya dışardan gelerek ziyarette bulunan bazı kişilerin testlerinin pozitif çıktığının altını çizen Başkan Şahin, “Bu kişilerin temasta bulunduğu bireyler tespit edilerek karantina işlemleri başlatıldı. Bu evlerden 2’si karaöz mahallemizdeydi.  Burada ki karantina işlemlerinin sonucu hayat burada da normale döndü. Macun mahallemizde de 2 yerde vaka tespit edildi. Burada da gerekli önlemler alındı. Ayrıca vakalar yoğun bakımlara düşecek kadar değil. Bu vakalar evde önlem alınacak şekilde vakalar. Pek önemli vakalar gözükmese bile her an her şey olabilir korkusu var. O yüzden bizler önlemleri sıkı bir şekilde alıyoruz” diye konuştu. 

Daha da dikkatli davranmalıyız

Sosyal mesafe kurallarına uyulması ve maskelerin takılması gerektiğine de dikkat çeken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Sokağa çıktığımızda dikkatli hareket etmemiz gerekiyor. Velveleye verilecek bir durum yok. Ama tüm buna rağmen kurallara uymamız gerekiyor. Uyulmadığı taktirde, çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz.  Bölgemiz turizm bölgesi. O yüzden vatandaşlar olarak çok dikkatli ve kurallara uymamız gerekiyor. Dikkat edildiği taktirde, hayat hem bizler için, hem de etrafımızdakiler için normal olur.  Bu virüsün ucu açık . Ne zaman nereye kadar gideceği belli değil. İşi ciddiye almamız lazım. Özelikle kronik hastalığı olanlar, daha da dikkatli davranmalı” dedi.

Bakanlılardan gelen talimatlar

Bakanlıklardan gelen talimatlar doğrultusunda, tekrar konuyu vefa destek grubunda ele aldıklarına da vurgu yapan Başkan Şahin, “Alınacak tedbirleri daha da sıkılaştırmaya çalıştık. Kurumların ve vatandaşların çok sık uğradığı yerlerin dezenfektan işlemlerini günlük olarak yapmaya çalışıyoruz. Sosyal mesafe kurallarından tutunda maske takma uygulamasıyla ilgili tedbirleri daha da sıkılaştırdık. Pandeminin ilk çıktığında alınan tedbirler ne ise, bu tedbirleri ilk günkü gibi tekrar uygulamaya koymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.08.2020 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.