İl Müdürü  çoçuklara SGK'nın önemini anlattı

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Aksu Murtuna Gazi İlkokulu öğrencileri ile kayıtlı istihdamın artırılmasına ve sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesine yönelik etkinlikte bir araya geldi. 

14 Kasım 2017 Salı 17:25
İl Müdürü  çoçuklara SGK'nın önemini anlattı

Murtuna Gazi İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte Aksu Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Duran Celbiş, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fatih Çakır ve Muammer Türkoğlu öğrencileri yalnız bırakmadı.

Sahte sigortalılığın ve kayıt dışı istihdamın hikâyeleştirildiği  “Güven ile Güvenli Sigortalılığa “  isimli çizgi film, öğrenciler ile birlikte izlendi. Ayrıca, öğrencilere sosyal güvenlik eğitim serisinin beşincisi olan “Güven ile Güvenli Sigortalılığa” adlı hikâye kitapları ve eğitim seti hediye edildi.

         İl Müdürü Nejat Deniz, çizgi filmin ardından öğrencilere sorular yöneltti.  Öğrencilerin sosyal güvenlik ile ilgili verdikleri cevaplardan sonra Deniz,  “Sosyal güvenlik bilincini toplumun tüm kesiminde oluşturmak ve kayıt dışı istihdamı önlemek Kurum olarak en önemli hedeflerimizden biri. Öğrencilerimiz ile birlikte çizgi filmi izledikten sonra görüyorum ki, kayıt dışı istihdam ile mücadelede Kurumumuza en büyük destek bilgilendirdiğimiz ve bilinçlendirdiğimiz öğrencilerimizden gelecektir. Bilinçlendiğimiz öğrencilerimiz bugün anne, baba ve çevresindeki büyüklerine kayıt dışı istihdam hakkında rehberlik yapacak, büyüdüklerinde ise kayıt dışına kayıtsız kalmayacaklardır.  “  diye belirtti.

Öte yandan, Murtuna Ortaokulunun resim atölyesi, okuma köşesi ve  “Ata Yurdundan Anadolu’ya” isimli İslam öncesi ve İslam sonrası Türk tarihinin bir bütün olarak resmedildiği, “öğrenciyi, okul başarıya sevk eder” düşüncesi ile farkındalık oluşturan  okul idaresinin başarılı çalışması ilgi ve beğeni ile karşılandı. 

Minik öğrenciler, okul müdürü ve öğretmenlerin memnun kaldıklarını dile getirdikleri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu etkinlik, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.