İlk yatırım eğitime yapılacak

Fettahlı Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya, ilk projesinin eğitim alanında olacağını belirtti. Kaya, mahalleye ortaokul ek binası ve lise kazandırmak için çalışmalara başladığını ifade etti

20 Mayıs 2019 Pazartesi 12:07
İlk yatırım eğitime yapılacak

Fettahlı Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya, bugünü değil yarını düşünerek bir şeyler yapmak istediğini belirtti. Göreve geldiği günden beri eğitim alanında çalışmalar yapmak istediğini belirten Kaya, mahalleye 8 derslikli ortaokul ek binası ve 16 derslikli lise binası kazandırmak için gerekli çalışmaların başladığını söyledi.

ORTAOKUL VE LİSE PROJESİ

31 Mart’ta yapılan seçimlerde Fettahlı’nın yeni muhtarı seçilen Ahmet Kaya, eğitim alanında sorunlar olduğunu belirtti. Kaya, bu konuda çalışmalara hemen başlandığını belirterek, “Mahallemizdeki ortaokulumuza 8 derslikli ek bina ve mahallemize 16 derslikli lise kazandırma projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Burada yapılacak çalışmayla ilgili protokol imzalandı. Köyümüzdeki eski binalar, eğitim yılı sonunda hemen yıkılacak ve çalışmalar başlayacak. Bu konudaki destekçimiz de Toptancı Hali’nde komisyonculuk yapan İsmail Erten olacak” dedi.

AKSU’NUN YÜKÜ HAFİFLEYECEK

Okul projesinin mahalleye ve Aksu’ya faydalı olacağını belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyin başı eğitim, ben de ilk icraat olarak köyümüze okul yaptırmak istiyorum. Mahallemizin kalkınması için de daha güzel, daha faydalı olacağına inanıyorum. Hem Aksu’nun yükü biraz hafiflemiş olacak. Haftanın en az 3 günü okulla ilgili çalışmalarla uğraşıyorum ama hiç yorulmuyorum. Bu proje için çalışmaktan memnunum. Okul sorunu çözüldükten sonra diğer sorunların da kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum”.

SPOR KOMPLEKSİ YAPACAĞIZ

Projeyi 2019-2020 eğitim-öğretim yılına yetiştirmek istediğini söyleyen Kaya, “Ortaokul ek binası için okulların kapandığı gün iş makinelerini alana sokup temel kazma çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz. Yapılacak lisenin alanını geniş tutup, içinde halı saha, basketbol sahası olan bir spor kompleksi yapmak istiyoruz. Çünkü lise yapıldıktan sonra çevreden gelen genç nüfus artacak ve spor alanı ihtiyacı doğacak. Gençlere enerjilerini boşaltıp, keyifli zaman geçirecekleri alanlar yaratmak zorundayız. Umuyorum ki, en kısa zamanda bu projeler tamamlanacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.