Hindistan cevizi kabuğundan domates üretiyor!

ANTALYA'da kısıtlamadan muaf üreticiler, 40 dereceyi bulan serada koronavirüs tedbirleri eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Toprak yerine Hindistan cevizi kabuğuyla üretim yapan çiftçi Hasan Aydın, haftada 35 ton domates hasat ediyor.

11 Mayıs 2021 Salı 14:19
Hindistan cevizi kabuğundan domates üretiyor!

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

Turizm kenti Antalya'da kısıtlamadan muaf çiftçiler, üretimin aksamaması için 17 günlük tam kapanmada üretime devam ediyor. Sabah erken saatlerde seralarına giden üreticiler, ürünlerinin hem bakımını yaptı hem de hasat için hazırlandı. Öğle saatlerinde serada 40 dereceleri bulan sıcaklığa dayanan üreticiler, maske ve fiziki mesafeye uygun çalışıyor.

Aksu ilçesinde topraksız üretim yapan Hasan Aydın, serasında toprak yerine Hindistan cevizi kabuğu kullanıyor. Bu sistemde fideler, Hindistan cevizi kabuklarının içine dikiliyor. Bu şekilde hem topraktan gelen hastalıkların önüne geçiliyor hem de sürekli toprağa bakım yapmak masrafından tasarruf ediliyor. Hindistan cevizi kabuğundan üretilen domateslerin fideleri ise yaklaşık 5 metre uzunluğa ulaşıyor.

Haftada 35 ton ürün topladığını anlatan Hasan Aydın, “Vatandaş dışarı çıkmasın, kurallara uysun. Biz üreticiler olarak her zaman işimizin başındayız. Onlar için taze üretmeye devam ediyoruz. Maskelerle serada çalışmak zor oluyor ama kurallara uymak zorundayız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.