Gökce'den Türel'e sert tepki

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, otogar ve hal yatırımlarını eleştirerek, 'Korkuteli'nin parasına yazık etmişler, soruşturma başlatacağız' sözlerine tepki gösteren Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, "Sayın Türel yatırımlara kulp takmak yerine mucidi olduğu Büyükşehir Yasası'nın altından kalksın" dedi.

26 Temmuz 2014 Cumartesi 12:52
Gökce'den Türel'e sert tepki
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Korkuteli ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi'ne geçen hal, otogar ve Fatih Bulvarı'nın durumunu eleştirdi. Başkan Türel, "Korkuteli Belediyesi oraya otogar yapmış ama girişi yok, çıkışı yok. Yol yapılamıyor. Ne zaman yolcular otogara paraşütle inmeyi öğrenir, biz de otogarı kullanmaya başlarız. Ama bu şekilde kullanmamız mümkün değil. Bunlar inanılmaz atıl, hesapsız, kitapsız yatırımlar. Korkuteli'nin parasına yazık etmişler. Bunların hepsinin hesabını soracağız" dedi.

'YATIRIMLARA KULP TAKMASIN'
Başkan Türel'in sözlerine tepki gösteren Başkan Hasan Gökce, yaptıkları yatırımların sınavını sandıkta verdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bu şekilde konuşmasının haddi ne de hakkı olduğunu belirten Gökce, hal ve otogarın işletme hakkının büyükşehre geçtiğini hatırlattı. Türel'in 'hesap soracağım' sözlerini de eleştiren Başkan Gökce, "Belediye Başkanı olarak, vatandaş olarak yatırımları araştırmak hem hakkı hem de boynunun borcudur. Bunu yapmazsa iki elimiz yakasındadır. Ancak Sayın Türel yapılan yatırımlara kulp takmak yerine mucidi olduğu Büyükşehir Yasası'nın altından kalksın. Yasanın altında kalmıştır. Bu tür açıklamaklarla kendini kurtarmaya çalışıyor" diye konuştu.

'MUCİDİ OLDUĞU YASANIN ALTINDA KALDI'
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yapılan yatırımlara kulp taktığını savunan Gökce, şöyle konuştu:

"Sayın Türel, mızmızlanmasın, acizlenmesin. Görevini yapamayacaksa bırakıp gitsin. Yasa açıktır. Büyükşehir'e devredilenler ortadadır. Sistemi yeniden eskisi gibi devam etsin. Gerekirse otogara helikopterler yolcu indiririz. Sayın Türel altında kaldığı yasanın hedefini şaşırtmak için çabalıyor. Ancak Büyükşehir yasasını biz değil onlar çıkardı. 6370 sayılı kanun nettir. Bu kanunu mimarı Türel'dir."

'TÜREL EDEBİYAT DEĞİL, BAŞKANLIK YAPSIN'
İktidar partisinden olmadıkları için yapılan yaptırımların eleştirildiğini vurgulayan Gökce, belediye olarak çalışmalarımının arkasında olduklarını söyledi. Türel'in kendi partisinden olmayan belediyelerin yatırımlarını sürekli eleştirdiğini savunan Gökce, "Korkuteli eğer iktidar partisinin belediyesi olsaydı, Sayın Türeli şimdi bu yatırımları yere göğe sığdırmazdı. Kat kat lafla süsleyerek halka pazarlar, anlatırdı. Ancak biz muhalefet olduğumuz için eleştiriyor. Sayın Türel edebiyat değil, başkanlık yapsın" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 26.07.2014 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.