Fazla tuz tüketiminin sağlığa etkileri anlatıldı

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Tuza Dikkat Haftası ve 10 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, fazla tuz tüketiminin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri anlatıldı.

14 Mart 2015 Cumartesi 13:16
Fazla tuz tüketiminin sağlığa etkileri anlatıldı
Kaş Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte halk pazarında açılan stantta vatandaşların tansiyonu ölçüldü. Pazara gelenlere böbrek ve tansiyon sorunu olup olmadığı sorulurken, böbrek hastalıkları, hipertansiyonun belirtileri, alınacak önlemler ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi verildi. Tuz kullanımına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, fazla tuz kullanımının böbrek, kalp ve damarlarda yaptığı hasar anlatıldı. Vatandaşlara konuya ilişkin broşür ve kitapçıklar verildi. Hafta boyunca ise okullarda sağlıklı tuz kullanımı ve hipertansiyon konusunda eğitim toplantıları yapıldı.

Kaş Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Bircan Yarıcı, "Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği kişi başına günlük tuz tüketimi 5 gram. Bu tüketim Türkiye'de kişi başı 15 gram. Hipertansiyon, kalp krizi riski ve inmenin en büyük nedenlerinden biri de yüksek tuz tüketimi. Düzenlediğimiz etkinliklerle eğitim çalışmalarıyla buna dikkat çekmeye çalıştık" dedi. 

Son Güncelleme: 14.03.2015 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.