Engellilerden Ata'ya çelenk

ANTALYA'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerle yakınları, Atatürk Heykeli'ne çelenk bıraktı.

04 Aralık 2017 Pazartesi 12:28
Engellilerden Ata'ya çelenk

Antalya Kent Konseyi ile Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği törene, Antalya'da yaşayan engellilerle yakınları katıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Yasemin Yaraşır, Altı Nokta Körler Derneği adına Cemalettin Çakar'ın ve engelli sporcuların birlikte anıta çelenk koymasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Günün anlam ve önemine dikkat çeken Mehmet Karavural, engellilerin ihtiyaçları için devletin ve hükümetin daha çok çalışması gerektiğini söyledi. Engelsiz bir Antalya, engelsiz ilçeler için yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Karavural, "Belediyeler başta olmak üzere tüm kurumlarda bu çabayı görmeyi istiyoruz. Engelsiz Antalya, engelli dostu Antalya için her türlü desteğe hazırız. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerimiz kente kazandıracakları yeni projelerde engelli geçişlerini öncelikli çalışmalar arasına almalarıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetki alanlarını ve okulları erişebilir yapmalı, rampaları standart hale getirmelidir" dedi.

Tören, Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hazırlanan pide dağıtımıyla son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.