Ekmek için tek fiyat tarifesi teklifi

 ANTALYA Fırıncılar Odası'nın endüstriyel ve geleneksel ekmek çeşitlerine yönelik farklı fiyat tarifesi kabul görmedi. Yeniden toplanan komisyon, tek fiyat tarifesine göre 200 gram ekmeğin 1.25 liradan satılmasına yönelik teklif verdi.

18 Mayıs 2019 Cumartesi 12:11
Ekmek için tek fiyat tarifesi teklifi

Antalya'da Fırıncılar Odası üyeleri, katkılı ve katkısız, endüstriyel ve geleneksel ekmek çeşitlerine yeni fiyat tarifesi uygulanmasına yönelik Türkiye Fırıncılar Federasyonu'na başvuruda bulundu. Ancak bu talep, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğine uygun görülmedi.

Kararın ardından Ekmek Fiyat Tespit Komisyonu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere başkanlığında toplandı.

Toplantıya, Antalya Fırıncılar Odası, Kumluca, Elmalı, Kaş, Akseki, Manavgat'ın esnaf odalarının temsilcileri katıldı. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Adlıhan Dere, çift tarife kararını yeniden değerlendirdiklerini belirterek, tek bir tarife ile yeni fiyat listesini Fırıncılar Federasyonu ve Ticaret Bakanlığı'nın onayına gönderdiklerini söyledi. Dere, “Tarifemizin uygun görülmesi durumunda 200 gram 1.25, 240 gram 1.5, 280 gram 1.75, 1 kilogram ekmek 6.25 liradan satılacak. Kabul görürse zamlar yürürlüğe girecek. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın aldığı meclis kararı da tekrar döndü. Prosedürü tamamlayamadılar. Bakanlık onayı aldıktan sonra yürürlüğe girecek. Karar gelene kadar 200 gram ekmek 1 liradan satılmaya devam edecek" dedi.

Son Güncelleme: 18.05.2019 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.