Ekipte kadın polis farkı

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan kadın polisler, ailelerine karşı taşıdıkları sorumlulukların yanı sıra vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz görev yapıyor.

06 Mayıs 2017 Cumartesi 15:03
 Ekipte kadın polis farkı

 Antalya Emniyet Müdürlüğü, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Demircikara Polis Merkezi'nde görev yapan kadın polis memurları, devriye ekibi olarak yaptıkları başarılı çalışmalarla adından söz ettiriyor. 21 yıllık polis memuru Sevda Kaygısız, mesleğinin çocukluk hayali olduğunu belirterek, ilk günkü heyecanla görev yaptığını söyledi. Kadın olmasının mesleğiyle ilgili herhangi bir dezavantaj olmadığını belirten Kaygısız, erkek meslektaşlarıyla saygı ve sevgi çerçevesinde görev yaptıklarını diye getirdi.



Grupta kendisi ile birlikte 9 kadın bulunduğu kaydeden Sevda Kaygısız, bunlardan 5'inin ekipte diğer 4'ünün ise idari işlerde çalıştığını dile getirdi. Kadın memur arkadaşlarının verilen her görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini dile getiren Kaygısız, ekip arkadaşı Berna Kulalar ile gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.



Vatandaşın huzur ve güveni için canla başla çalıştıklarını ifade eden Kaygısız, "Bizim için her görev kutsaldır. Görevin büyüğü küçüğü olmaz. Bazen hırsız kovalar, bazen uygulamaya katılırsınız. Bazense en kritik noktalarda yer



alırsınız" diye sözlerine ekledi.



Birlikte görev yaptığı arkadaşı Berna Kulalar da mesleğini severek yaptığını belirterek, yüklenen görevi layıkıyla yaptıklarını ifade etti. Kadın olarak görev yapmanın bazen zorlukları olduğunu dile getiren Kulalar, "Görevde tek başına değiliz. Arkanızda koca bir teşkilat var. Yardıma ihtiyacımız olduğunda telsizle yardımcı ekip istiyoruz. Gelen arkadaşlarla birlikte görevimizi yapıyoruz" dedi.



Polis memuru Kulalar, sözlerine şöyle devam etti:



"Gücümüzü kanunlardan alıyoruz. Bu şevkle sorumluluğu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sokakta bizi gören vatandaşlar, hayranlıkla el sallıyorlar. Bazen görevimizin 'zor' olduğunu belirterek, nasıl çalıştığımızı soruyorlar. Bu güzel bir duygu. Tepkiler hoşunuza gidiyor. O zorluklar da ortadan kalkıyor" dedi.



Polis merkezinde görev dağılımında kadın erkek olarak ayrım yapmadıklarını belirten Demircikara Polis Merkezi Amiri Başkomiser Gökhan Bayram, tüm personelin görevini layıkıyla yaptığını söyledi. Amir Bayram, "Kadın memurlarımız bazen devriye görevi yaparken bazense uygulama görevini gerçekleştiriyor. Her türlü görevi en iyi şekilde yerine getiriyor" dedi.


Son Güncelleme: 06.05.2017 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.