Dokuma'nın emektarlarını sevindirecek proje

KEPEZ Belediyesi, eski Dokuma Fabrikası yerleşkesindeki işçi ve memur yemekhanelerini, fabrika çalışanları için lokal ve çok amaçlı salon haline getirecek.

04 Mayıs 2017 Perşembe 13:55
 Dokuma'nın emektarlarını sevindirecek proje


Kepez Belediyesi'nin girişimiyle kent parkı olarak hizmete açılan eski Dokuma Fabrikası'ndaki yenileme çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon TL bütçe ile güçlendirme çalışması başlatılan fabrika binasında, Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezi, dokuma müzesi ve klasik otomobiller koleksiyonu müzesi yapılacak. Dokuma'nın simgelerinden olan idare binası ise Kent ve Dokuma Belleği Müzesi haline getiriliyor. Dokuma fabrikası çalışanlarının çocuklarına hizmet veren kreş binası ise oyun ve oyuncak müzesi ile yeniden hayat buluyor.



Dokuma Fabrikası çalışanlarının dinlendiği, eğlendiği, düğünlerini yaptığı, film izlediği işçi ve memur yemekhane binaları, yeni bir işlevle kentin kullanımına açılacak. Binaların içerisinde Dokuma Fabrikası eski çalışanları için 150 metrekarelik lokal oluşturulacak. 1500 metrekare kullanım alanı bulunan yemekhane binalarından 500 metrekare büyüklüğünde çok amaçlı bir salon da yapılacak.



Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dokuma'yı müzeler kampüsü haline getirme konusunda büyük gayretle çalışıyoruz. Bilim merkezi ile bütünleşecek çok amaçlı bir salonu yemekhane binaları içerisinde oluşturacağız. Dokuma Fabrikası'nın 50 yıllık serüveninde ekmeğini, aşını oradan kazanmış, bugünde hayatta olan eski çalışanlarının buluşabileceği güzel bir tesisi, lokali ve çok amaçlı salonu, hizmete sunacağız" dedi.


Son Güncelleme: 04.05.2017 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.