Dersler '30 dakika olsun' önerisi

ANTALYA'da eğitim sendikaları bazıları genel merkezleri aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bazıları da şube olarak Antalya Valiliği'ne yazılı ve sözlü olarak, şu an 40- 50 dakika olarak işlenen ders saatlerinin, pandemi içerikli riskler nedeniyle 30-35 dakika gibi sürelere indirilmesi talebinde bulundu.

05 Ekim 2021 Salı 15:46
Dersler '30 dakika olsun' önerisi

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 6 Eylül'de tüm okullarda tam zamanlı eğitim-öğretime başladıktan sonra bazı illerde ve Antalya'da da bazı okullarda kalabalık sınıflarda 40 dakika olan ders süreleri 30 dakika olarak uygulayan okullar oldu. Çoğunluk ise normal ders saatleri uygulamasını devam ettirdiği süreçte, eğitim sendikalarından ders saatlerinin kısaltılmasına yönelik talepler geldi.

VALİLİĞE YAZILI BAŞVURU
Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanlığı, Antalya Valiliği'ne yaptığı başvuruda, okul öncesinde 50 dakika, ilkokul, ortaokul ve liselerde 40 dakika olan ders sürelerinin en fazla 30 dakika yapılmasını talep etti. Pandemi riski sebepli başvuruda, tam gün eğitim yapan kurumlarda en az 40 dakika olan öğle arasının da teneffüs şeklinde 10- 20 dakika olarak düzenlenmesi de istenerek, kalabalık ve yoğun ortamlarda öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanlarının uzun süre riske maruz kalmamaları, salgın sürecinde eğitimin kesintiye uğramaması için önemli olduğu vurgulandı.

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Antalya Şube Başkanı Oğuz Öztürk, ders saatlerinin kısaltılması taleplerinin çocukları eve erken göndermek ve mesaiden kaçmak amaçlı olmadığını belirterek, “Ders saatlerinden alınan sürenin teneffüslere eklenmesi ve 10 dakikadan 20 dakikaya çıkartılmasını istiyoruz. O esnada da hem sınıflar havalandırılabilir hem de öğrencilerimiz bahçede temiz hava alabilir. Hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz 40 dakika boyunca maske takmaktan çok zorlanıyor" dedi.

OKUL ÖNCESİ TALEBİ
Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanlığı ise sadece okul öncesinde 50 dakika olan ders süresinin 35-40 dakika gibi sürelere indirilmesi yönünde bir talepte bulundu. Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, okul öncesinde teneffüs olmadığı için pandemi koşulları nedeniyle ders saatinin azaltılması yönünde sözlü talepte bulunduklarını belirterek, “Ders saatleri 50 dakika ve hiç teneffüs yok. Süresiz 300 dakika, yani 6 saat bir öğretmen ve öğrenciler içeride kalıyor. 35- 40 dakika gibi bir miktar kısaltılmasını talep ettik. Diğer kademelerle ilgili zaten süreçte dezenfektan, maske, sosyal mesafe uygulanıyor ve bu kurallar artırılarak ve öğretilerek bu şekilde devam edilebilir" diye konuştu.

'TÜM DERSLER 30 DAKİKA OLSUN'
Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ise sendika genel merkezi olarak ders saatlerinin kısaltılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını açıkladı. Sönmez, vaka sayılarındaki artış, kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte sınıfları havalandırmanın zor olacağı gibi nedenlerle Türkiye genelinde tüm okullarda ders saatlerinin 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülmesini istediklerini kaydetti. Sönmez, ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesi talebine ilişkin, 40 dakika boyunca bir öğretmenin maskeli ders anlatımı nedeniyle zorluk yaşadığı, aynı şekilde öğrencilerin de zorlandığı gerekçelerini gösterdi.

'SAĞLIKLI EĞİTİM İSTİYORUZ'
Eğitim İş Sendikası da genel merkez düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu. Türkiye genelinde pandemi nedeniyle tüm okullarda ders saatlerinin 30 dakikaya indirilmesi yönünde başvuruda bulunduklarını belirten Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “40 dakika boyunca hem öğretmen hem de öğrencilerimiz açısından maskeli olmaktan dolayı bazı zorluklar yaşanıyor. Ayrıca sınıf sayıları kalabalık ve sosyal mesafenin uygun olmaması gibi gerekçelerle de ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesini talep ettik. Eğitim İş olarak 'Sağlıklı Eğitim İstiyoruz' diyerek bir eylem başlattık ve Perşembe ve Cuma günleri ders saatlerinin 30 dakika olması için derslere kokart takarak gireceğiz" dedi. 

Son Güncelleme: 05.10.2021 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.