Deniz kaplumbağaları yumurta bırakmaya devam ediyor!

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında bulunduğu için koruma altında olan deniz kaplumbağaları yumurtalarını bırakmaya devam ediyor.

28 Haziran 2020 Pazar 18:28
Deniz kaplumbağaları yumurta bırakmaya devam ediyor!

Burcu MUTLU-Engin ANAK/ALANYA, (DHA)-

Alanya sahillerinde nesli tükenme tehlikesi altındaki deniz kaplumbağaları yumurtalarını bırakmaya devam ediyor. Mayıs ayı itibariyle başlayan yumurtlama dönemi devam ederken, deniz kaplumbağaları sahile gelerek buraya yumurtalarını bırakıyor. Özellikle sabahın ilk ışıklarında gelen deniz kaplumbağaları uygun bir yer bulup kumu kazarak buraya yumurtalarını bıraktıktan sonra denize dönüyor. Kaplumbağalar genellikle Alanya'nın Yeşilöz ve Damlataş sahiline gelerek yumurta bırakıyor. Yumurtlamanın ardından kuluçka dönemi bittikten sonra da yaklaşık 50 gün sonra yuvadan çıkan yavrular denize ulaşacakları günü bekliyor.

Şu ana kadar Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) ve Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ile hayvanseverler tarafından bu yıl içerisinde 15 farklı yerde yaklaşık 100 civarı deniz kaplumbağası yuvası kafes ve şeritlerle korumaya alındı.

Alanya'nın Yeşilöz sahilinde deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı ve denize döndüğü anlar ise bir hayvansever tarafından görüntülendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.