Dağcıların Kaçkar macerası

Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) üyesi 21 dağcı, 3 bin kilometre yol kat ederek 3 bin 937 metre yükseklikteki Kaçkar Dağları'nın zirvesine ulaştı.

13 Ağustos 2014 Çarşamba 09:45
Dağcıların Kaçkar macerası
TODOSK ekibinin 7 günde zirveye uzanan zorlu Kaçkarlar yolculuğu Manavgat üzerinden Akseki İlçesi'ne geçilerek ve Tınastepe mevkisinde yakılan ateşte demlenen çayın yudumlanmasıyla başladı. Araçlarıyla yol alan dağcılar, sabahın ilk ışıklarında Konya'nın Sultanhanı mevkisinde mola verdi, ardından Şarkışla'ya hareket etti. Sivas il merkezinden geçerken hatıra fotoğrafları çektiren dağcılar sırasıyla Hafik, Zara, İmralı, Refahiye'den geçerek önce Erzincan'a, sonra da Artvin'e ulaştı.

Geziye katılan dağcılar İsmail Hakkı Bektaş (rehber), Cemil Vurgun, Eylem Banbul, Aslı Gürbüz, Leyla Şahin, Necla Dikici, Melek Akyürek, Gülseren Cihangir, İpek Tunç, Fulya Durak, Özgül Yıldız, Ömer Faruk Karacagil, Durmuş Ali Toker, Rafet Alaoğlu, Şaban Arıcan, Ferhat Erdik, Cem Sağdıç, Mehmet Kolak, Fahri Altun, Rüştü Sungur, Erdoğan İster, burada doğanın her tonunu hızla akan suyunda taşıyan ırmakla karşılaştı.

Yusufeli ve Altıparmak köylerini ziyaretlerinden sonra grup Olgunlar yaylasında çadır kurdu. Sabah 4 saatlik yürüyüşle kamp alanı olarak belirlenen Dilberdüzü Yaylası'na varan Antalyalı dağcılar, akarsuların etrafı bir ağ gibi ördüğü yaylada geceyi geçirdi. Grup sabah Kaçkarların zirvesine çıkarak, uzun yolculuğunu Türk bayrağı ile TODOSK'un bayrağını zirveye dikerek sonlandırdı. 

Son Güncelleme: 13.08.2014 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şaban arıcan 2014-11-26 18:37:21

gördügüm en güzeldag ve dgaydı,insanın hayran kalmaması mümkün degil.
sene yine gitmeyi düşünüyorum.