Cansever eserleri Ankara'da sergileniyor

KEPEZ Belediyesi'nin 2'ncisini düzenlediği Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Yarışması'na katılan tüm eserler, Ankara'daki Türk Serbest Mimarlar Derneği'nde sergilenmeye başladı.

13 Mayıs 2016 Cuma 16:05
Cansever eserleri Ankara'da sergileniyor
Kepez Belediyesi'nin 2015 ve 2016 yıllarında düzenlediği Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Yarışması'na katılan tüm eserler, Ankara'daki Türk Serbest Mimarlar Derneği'nde (TSMD) sergilenmeye başladı.

Mesai saatlerinde 24 Mayıs'a kadar gezilebilecek olan serginin açılışına Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır, Kentsel Dönüşüm Müdürü Barış Soykam, TSMD Başkanı Aytek İtez, Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Serap Kaya ve odanın eski başkanı Osman Aydın, yarışmanın seçici kurul başkanı Ali Cengizkan ile çok sayıda mimar katıldı.

ANTALYA'YA ÖRNEK OLDUK

Ankaralı mimarların hem mesleklerine hem de bulundukları şehrin doğru imar edilmesine katkılarından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Tütüncü, Antalya Mimarlar Odası işbirliğiyle böyle bir yarışma düzenlemelerinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Göreve geldiği ilk döneminde Kepez'e kazandırdıkları bazı eserlerin mimarlık yarışması neticesinde vücut bulmasını isteyerek hareket ettiklerini anlatan Tütüncü, "Mimarlar Odası işbirliğiyle başarılı projelere imza attık. Bölgemizde bu ufuk açıcı bir çalışma olarak görüldü. Antalya'da yürütülen bazı projelere örnek olduk" dedi.

Turgut Cansever'in Antalya doğumlu olması nedeniyle bu yarışmanın adını taşımasını arzuladıklarını belirten Tütüncü, "Kurumsallaşarak bizden sonra da her yıl tekrar eden bir yarışma olması için gerekli adımlarımızı attık. Şimdi hedefimiz bu yarışmayı daha da zenginleştirmek" diye konuştu.



Son Güncelleme: 13.05.2016 16:06
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.