'Canlı heykel' kardeşler

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde tiyatrocu 20 yaşındaki Gökhan Çakır ile kardeşi lise öğrencisi 18 yaşındaki Ruhi Rüzgar Çakır, Avrupa'da yaygın olan ve 'canlı heykel' olarak adlandırılan gösterileriyle ilçe sokaklarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

07 Haziran 2016 Salı 13:35
'Canlı heykel' kardeşler
 Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncusu Gökhan Çakır ile kardeşi Ruhi Rüzgar Çakır, ilçenin en işlek noktalarından İskele Caddesi'nde hemen her akşam 'canlı heykel' gösterisi yapıyor. Özellikle turizm sezonunda yaptıkları gösterilerle yerli ve yabancı turistlerin ilgiyle takip ettiği kardeşler, saatlerce hareketsiz bekliyor. Belirli bir vücut şekli ve mimiğiyle hareket etmeden bekleyen kardeşler, gösteri alanlarının önüne koydukları kutuya para atıldığında duruş değiştiriyor. Tatilciler 'canlı heykel' kardeşlerin fotoğraf ve videosunu çekiyor, bazıları ise özçekim yaparak onları konuşturmaya çalışıyor. 



'KÖSTEK YERİNE DESTEK OLUYORLAR'



Yaklaşık 2 yıldır ilçede canlı heykel gösterisi yaptıklarını belirten Gökhan Çakır, turistlerin kendileriyle fotoğraf çektirdiğini, yerlilerin ise konuşmaya çalıştığını söyledi. Büyük kentlerde sokak gösterileri yapmanın sıkıntılarını anlatan Gökhan Çakır ŞÖYLE DEDİ:



"Avrupa'da sokak sanatları çok yaygın olmasına karşın, Türkiye'nin birçok şehrinde ya yok, ya da şehirdeki zabıta veya belediye görevlileri bu tip sanatçılara güçlük çıkarıyor. Alanya'da durum biraz farklı. Bize belediye sorun çıkarmak yerine yardım ediyor. Yani köstek yerine destek oluyorlar. Biz sokakta bu tip gösterileri Alanya Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor."  



'DİLENCİ DEĞİLİZ, SANAT YAPIYORUZ'



Gösterilerine yeni tarzlar katmayı düşündüklerini belirten Ruhi Rüzgar Çakır da dünyanın birçok yerinden turist ağırlayan Alanya'da dünyanın tüm renklerinin olması gerektiğini, bunun da en iyi yolunun sanat olduğunu söyledi. Kendilerine yönelik davranışları da eleştiren Çakır, "Biz dilenci veya işportacı değiliz. Sadece sanat yapıyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 07.06.2016 13:36
Anahtar Kelimeler:
Antalya Alanya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.