Cami inşaatında herşey şeffaf

Aksu Müftüsü Ahmet Bayar, inşaat çalışmaları hızla devam eden Aksu Merkez Camisi’yle ilgili ortaya atılan iddialara, ince mesajlarla cevap verdi. Suyu bulandırmaya çalışanların olduğunu ifade eden Müftü Bayar, “Her şeyimiz kayıt altında. Müftülük olarak biz bu işin koordinatörüyüz. Şüphe duyulacak bir durum yok” dedi.

17 Ocak 2022 Pazartesi 12:38
Cami inşaatında herşey şeffaf

Ana kubbenin betonu dualarla döküldü

İnşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden ve Aksu’nun vitrini olacak Aksu Merkez Camisi’nin ana kubbesinin beton dökümü dualarla geçekleştirildi. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in yanı sıra, Belediye Meclis üyeleri ile AK Parti, CHP, BBP ve İYİ Parti İlçe başkanlarının katıldığı törende Aksu İlçe Müftüsü Ahmet Bayar, cami inşaatıyla ilgili ortaya atılan iddialara ince mesajlarla cevap verdi. Şüphe duyulacak bir durumun olmadığına dikkat çeken Müftü Bayar, “her şeyimiz kayıt altında” dedi.

Camiler birliğin ve beraberliğin örneği

Hayır işinin farklı yerlere çekilmeye çalışıldığına da vurgu yapan Aksu İlçe Müftüsü Ahmet Bayar, “Allah’a şükürler olsun ki beklenenden daha hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Hayırseverlerin desteğiyle 4 ay gibi kısa bir sürede camimizin kaba inşaatını bitirdik. Bugünde kubbe betonunu döküyoruz. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Camiler birliğin, beraberliğin örneğidir. Bu cami hepimizin camisi. İnşallah kısa sürede içini de tamamlayıp açmak nasip olur” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Şüphe duyulacak bir durum yok

Son zamanlarda cami inşatçının engellenmeye çalışıldığına da dikkat çeken Müftü Ahmet Bayar, “Herkes gönlünü ferah tutmalı. Dernek Başkanımız burada. Hayırseverlerimiz bağışta bulunuyor. Bizler Müftülük olarak işin kontrol kısmındayız. Her şeyimiz kayıt altında. İleri geri konuşanlar olabilir. Bu bir hayır işi, biz bu hayrın her aşamasında varız. Gönül rahatlığıyla yardımlarınızı esirgemeyin. Sorumluk bizde. Şüphe duyulacak bir şey yok. “ diye konuştu.

Destekler bekleniyor

Aksu Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Musa Burunsuz, “4 ay gibi kısa sürede kaba inşaatı bitirdik. Camilerin büyük kubbesi bitince cami inşaatı bitti kabul edilirmiş. Bu nedenle büyük kubbenin betonu dökülürken bir dua programı organize edelim dedik. Hayırseverlerimizden camimize desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Vatandaşların desteğiyle yapılıyor

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ise konuşmasında, “Merkez camimiz 35 mahallemizin, hatta yoldan geçen vatandaşlarımızın camisi olacak. Aksu Merkez Camimizin kaba inşaatı Allah'a şükür kısa sürede tamamlandı. Belediye olarak hayırseverleri yönlendirme görevini yapıyoruz. 4 ayda bu hale geldi inşaatımız ama daha yapılacak çok iş var. Her yere hitap eden bir cami olacağı için özelliği olsun istedik. Camimizin alanı 2,5 dönüm,  belediye olarak da yerimizi verdik. Bugün camimizin kubbesinin beton dökümünü gerçekleştirdik. Hükümet Konağımız, Millet Bahçemiz ve Camimiz tamamlandığında bu alan Aksu'muzun vitrini olacak. Bu çalışmaların hemen bitirilmesi gerekiyor. Üç projemizin de aynı anda açılmasını hedefliyoruz. Camimiz vatandaşlarımızın desteği ile yapılıyor. Camimizin yapımına destek olan herkese teşekkür ediyoruz. ” şeklinde konuştu.

Aksu İlçe Eski Müftüsü Mehmet Ceylan’ın yaptığı duanın ardından kubbenin betonu döküldü.

Son Güncelleme: 17.01.2022 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.