Badak’tan raylı sistem çağrısı

EXPO’da ulaşım sıkıntısı yaşanmaması için kent merkezindeki raylı sistemin EXPO alanına kadar uzatılması gerektiğine işaret eden Badak, “Büyükşehir ben yapamam bütçem yok derse eğer, Ulaştırma Bakanlığı’na devretsin ve Bakanlık yapıp teslim etsin” dedi

29 Temmuz 2013 Pazartesi 11:30
Badak’tan raylı sistem çağrısı
Giderek yaklaşan EXPO 2016 Antalya organizasyonu çerçevesinde önemli bir çağrıda bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, yetkililere seslendi. Günlük 35-40 bin kişinin ziyaret etmesi hedeflenen EXPO’da ulaşım sıkıntısı yaşanmaması için yapılabilecek çalışmalara dikkat çeken Badak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ilgilendiren açıklamalarda bulundu. 

İSTENİRSE YAPILABİLİR

Kent merkezinden Aksu’daki EXPO alanına kadar ulaşımın büyük önem taşıdığını dile getiren Badak, “Ulaşımda sıkıntı yaşamamamız için bir takım önlemler almamız gerekiyor. Bu çerçevede kent merkezindeki raylı sistemi, Aksu EXPO alanına kadar getirebiliriz. Toplamda 15 kilometrelik bir mesafe. Bu, istenirse 2016’ya kadar yetiştirilebilir. Böylelikle ciddi bir ulaşım sorunundan da kurtulmuş oluruz” dedi.

BAKANLIK YAPABİLİR

Badak, şöyle devam etti: “Şu an bile Cırnık Köprüsü’nden havaalanına ancak 25-30 dakikaya ulaşabiliyoruz. Orada ciddi bir sıkışıklık var. Hal böyle iken, günlük 35-40 bin ziyaretçi beklediğimiz EXPO’da, daha ciddi sıkışıklıklar yaşanacaktır. Bu nedenle çözüm üretmemiz gerekiyor. İşte bu çözümlerden biri de raylı sistem. Eğer Büyükşehir Belediyesi ben yapamam bütçem yok derse, devretsin Ulaştırma Bakanlığı’na, bakanlıkta yapıp Büyükşehir’e teslim etsin.”


Sercan AYTIŞ
 

Son Güncelleme: 29.07.2013 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.