ASAT'tan Eskihisar'a kapalı devre sulama

 BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Elmalı ilçesi Eskihisar Mahallesi'ne inşa ettiği kapalı devre sulama tesisiyle tarımsal sulama sorununa çözüm getirdi. Yaklaşık 1.5 milyon lira yatırımla hayata geçen projeyle 2 bin dönüm tarım arazisi suya kavuştu.

29 Mart 2019 Cuma 09:12
ASAT'tan Eskihisar'a kapalı devre sulama

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, altyapı yatırımlarının yanında yaptığı tarımsal sulama tesisleriyle çiftçiye destek veriyor. Antalya'nın birçok ilçesinde tarımsal sulamada kapalı devre sistemlerini hayata geçiren ASAT, son olarak Elmalı'nın Eskihisar Mahallesi'nde kapalı devre sulama sistemi yaptı.

Proje ile 7 bin 400 metrelik boru hattı ile Eskihisar'a kapalı devre sulama suyu getirildi. Tam randımanla çalışan tesis ile 2 bin dönüm tarım arazisi sulanabiliyor. 200 çiftçi ailesi sistemden yararlanıyor. Proje sayesinde daha önce açık toprak kanallar ile yapılan sulama sırasında ortaya çıkan yüzde 80'e varan su kayıpları sıfıra indi. Elmalı tarımına ve çiftçisine büyük katkı sağlayan proje yaklaşık 1.5 milyon liraya mal edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.