ANTİAD'ın konuğu Tütüncü oldu

ANTALYA İş İnsanları Derneği'nin (ANTİAD) kahvaltılı üye toplantısının bu ayki konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. İş insanlarına konuşan Başkan Tütüncü, "Evet yollar yaptık, park ve bahçeler yaptık ama daha büyük vizyonlar var. Şehri gören insanların daha yüksek vizyonlarla şehirlere bakması gerekli" dedi.

12 Ekim 2021 Salı 10:22
ANTİAD'ın konuğu Tütüncü oldu

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

ANTİAD yönetiminin her ay geleneksel olarak gerçekleştirdiği 'ANTİAD Buluşturuyor' etkinliğinin bu ayki konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. ANTİAD Başkanı Ferhat Yıldız ile yönetiminin yanı sıra üyelerinin katıldığı buluşmada Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel de yer aldı.

İş insanlarıyla birlikte kahvaltı yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, güncel konulara değinip belediyeciliği anlattı. Kentin gecekondu sorununu çözmek için 90 binin üzerinde gecekondu yapıyı yıkarak yeni yaşam yerleri inşa ettiklerini anlatan Tütüncü, "Bizim şehrimizin gençleri bilimi, kültür- sanatı, spor ve kardeşliği konuşsunlar istiyor, sanatın dostluk ikliminde bir araya gelerek zaman geçirmelerini arzuluyoruz" dedi. 6 yıldır çalışmaları süren ve geçen günlerde açılışı yapılan Antalya Bilim Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Tütüncü konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TÜBİTAK başkanının ifadesiyle Türkiye'nin en büyük, en geniş ve renkli bilim merkezi oldu. Bunu yapmak da bize nasip oldu. Antalya uzun yıllar böyle bir tesisin eksikliği içindeydi. Geçtiğimiz haftadan itibaren eğitimlerimiz orada başladı. Çok çeşitli kitlelere bilimin güzelliklerini anlatacak bir yer oldu. Kepez'e 16 kütüphane kazandırma projemiz devam ediyor. Şu ana kadar 7 kütüphane açtık. Önümüzdeki günlerde 8'incisini açacağız. Kitabın kütüphanenin insanları bilime sevk edecek yerlerin çok uzun yıllar sonra da güzelliklerini görecek nesiller olacak. Evet yollar yaptık, park ve bahçeler yaptık ama daha büyük vizyonlar var. Şehri gören insanların daha yüksek vizyonlarla şehirlere bakması gerekli. Yüksek bir vizyonla şehre bakmanın çok önemli olduğunu, geleceği kurgulamanın önemli olduğunu görüyorum."

ANTİAD Başkanı Ferhat Yıldız ise dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Pandemi günlerinin zorlu bir süreç olduğunu sözlerine ekleyen Yıldız, "Bu süreçten belli bir tecrübe ve altyapı elde ederek çıktık. Antalyalı iş insanları olarak bir arada olup, güç birliği yaparak zorlu sürecin altından hep birlikte kalktık" dedi.

Dernek Başkanı Yıldız, etkinlik sonunda Başkan Tütüncü'ye dernek flaması ve çiçek takdim etti.

Son Güncelleme: 12.10.2021 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.