Antalya’nın yüzde 70’i aşılı

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, şu ana kadar Antalya’da aşılama oranının yüzde 70 olduğunun altını çizerek, “Eylül ayında bu rakam yüzde 80’e çıkacak” dedi. Ayrıca geçen ay Manavgat ve Akseki’de çıkan orman yangınlarından dolayı, merkezi hükümetin 56 milyon TL’lik nakdi yardım yaptığına da değinen Taş, bu hafta içerisinde bölge çiftçisine 21 adet traktörün verileceğini ve daha önce verilen 4 adet traktörle beraber bu sayının 25’e çıkacağını dile getirdi. 

06 Eylül 2021 Pazartesi 13:14
Antalya’nın yüzde 70’i aşılı

Sorunlar gerekli yerlere iletilecek

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Aksu’nun dünyaya açılan turizm kapısı olan Kemerağzı- Kundu bölgesinde turizm esnafıyla bir araya geldi. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Tevfik Fuat Çebeci’nin katıldığı toplantıda bölge esnafının sorunlarını dinleyen AK Partili Başkan İbrahim Taş, sorunları tek tek not ettiğini ifade ederek,  her ay gerçekleşen İl Başkanları toplantısında bu sorunları gerekli mercilere ileteceğini ifade etti.  Taş, “Biz buradaki sıkıntıları sigara kağıdına yazıp atanlardan olmayacağız. Bu meseleleri güzelce not alacağız ilgili kurumlarla ve bakanlıklarla birlikte takip edeceğiz” dedi.

Antalya’da ki tablo iyi

Hızlanan aşı çalışmalarına da değinen Taş, aşılanmanın faaliyet gösteren tüm sektörlere yeniden ivme kazandıracağına dikkati çekti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisini azaltmasıyla ekonominin yeniden canlanacağını da vurgulayan Taş, “Aşılanmanın tamamlanmasıyla birlikte herhangi bir kısıtlamanın olmayacağını düşünüyoruz. 2020 yılının zararlarının kapatılabilmesi ve bu kısıtlamaların olmaması esnafımız ve ekonomimiz açısından aşı olmamız çok kıymetli. Antalya’daki aşılanma oranı üç doz karışık olmak üzere yüzde 70’e ulaştı. Biz şu an mavideyiz, bir haftaya kadar tam korumaya geçip yeşil olacağız. Şu an aşılanma süreci çok iyi gidiyor” diye konuştu

Merkezi hükümetin yardımları

Manavgat ve Akseki yangını sonrası merkezi hükümetin yaptığı yardımlarla ilgili bilgi aktaran AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, “Şu an bölgeye 36 milyon TL’lik bir yardım yapıldı.  20 milyon TL daha geliyor. Bu rakam bu ayın sonunda 56 milyon lirayı geçecek. Ev yapımlarıyla ilgili bir ödenek ayrıldı. Bu rakam 800 milyon TL civarında. Rakamlar daha da artacaktır. 1410 ev yapılacak. İnşaat maliyetlerinin tamamını devlet finanse edecek. Vatandaşın cebine hiç dokunmadan. Ardından evler bittikten sonra devlet bunun yüzde 40’ını karşılayacak. Geri kalan yüzde 60’lık kısmını, 20 yıl içinde yüzde sıfır faizle kullanıcılar ödeyecek. Ödeyemeyenler, yeşil kartı olanlar devletten aldığı parayla geçinip durumu olmayan vatandaşların ödemelerini hayırseverlerle ödeyeceğiz. Aynı zamanda AFAD ve sosyal yardımlaşma vakıflarıyla da ihtiyacı olan, taksiti ödeyemeyen vatandaşlarımızı da hiç taksit ödettirmeden ücretsiz olarak teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Talep ve taahhüt evrakı

Kamuoyunda dillendirilen AFAD’ın vatandaştan boş senet alıyor” şeklindeki algılara da cevap veren AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş,  “Vatandaşımız imzaladığı talep ve taahhüt evrakı. Talep şu demek. Evim yandı. Ev yapılmasını talep ediyorum. Taahhüt ise ev bittikten sonra ben bu evin tapusunu alacağım ve üzerime düşen taksitini ödeyeceğim. Bu belgeleri almadan TOKİ ev yapmıyor. Kesinlikle borç senedi değil. Tamamen algı oluşturulmak isteniyor” diye konuştu.   

Taş son olarak şunları söyledi: “Dimdik ayaktayız. Şimdi bir an önce pandemiden kurtulup aslanlar gibi ekonomimizi toparlayıp, işimize gücümüze bakmak istiyoruz. İstihdamı, üretimi arttırmanın derdindeyiz. Zorlu süreçler yaşadık. Artık yol alma vakti. Artık yürüme değil, koşma vakti. 2023’e gidiyoruz. Bu yıl bizim için psikolojik, ekonomik ve reform olarak da çok önemli bir yıl olacak. Seçimler var. Hem milletvekilliği, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bunun yanında da Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 100’üncü yılında biz ülkemizin daha da güçlü ve refah içerisinde olmasını istiyoruz. Bunları da biz hep birlikte çalışarak, üreterek gerçekleştireceğiz.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.