Ankara’nın yöresel ürünleri YÖREX’te

YÖRESEL ürünlerin bir araya geldiği Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 24 Ekim'de 9'uncu kez kapılarını açıyor. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle düzenlenen YÖREX, doğudan batıya, kuzeyden güneye yüzlerce yöresel ürüne ev sahipliği yapıyor.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 13:21
Ankara’nın yöresel ürünleri YÖREX’te

Başkent Ankara'nın yöresel ürünleri bu yıl YÖREX'te tüketici ve alım heyetleriyle buluşacak. Coğrafi işaretli Çubuk turşusu, coğrafi işaretli Beypazarı kurusu, sucuğu ve birçok yöresel ürünüyle YÖREX'te stant açacak olan Ankara Ticaret Borsası'nın hedefinde Ortadoğu pazarı var.

YÖREX TANITIM İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Ankara Ticaret Borsası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz, bu yıl 9'uncusu düzenlenecek YÖREX'te başkentin ürünlerini sergileyeceklerini belirtti. Yavuz, “İlki 2010 yılında düzenlenen YÖREX, başarılı bir şekilde büyüyerek yoluna devam ediyor. Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek olan fuarda, ATB olarak yerimizi alacağız. Yöresel Ürünler Fuarı'nda yerel değerlere sahip çıkılıyor. İlimizdeki oda ve borsalar, küçük üreticiler fuarda yerini alıyor, ürünlerini tanıtıyor. Özellikle küçük üreticileri fuara katılım konusunda teşvik ediyoruz. Bu yıl da iyi bir katılımla Ankara'yı YÖREX'te temsil edeceğiz" diye konuştu.

Anadolu'nun çok sayıda yöresel ürüne sahip olduğunu belirten ATB Başkanı Yavuz, “Biz bu ürünleri ortaya çıkarıp dünyaya tanıtmak zorundayız. ABD ve İtalya'da bunun örnekleri var. Bunları çıkaracak zeminleri hazırlamamız gerekiyor. Böyle bir zemini de Türkiye'de ilk kez YÖREX hazırladı" diye konuştu.

AB VE ORTADOĞU PAZARINA GİRMELİ

Türkiye'nin bazı yöresel değerlerinin AB pazarında yerini aldığını, damak tadı yakın olan Ortadoğu ülkelerinin de yöresel ürünler için iyi bir pazar olabileceğini vurgulayan ATB Başkanı Faik Yavuz, “Yöresel değerlerimizle bu pazarlara girebiliriz. Böyle içerikli bir fuar mutlaka uluslararası olmalıdır" dedi.

YÖREX'E DAVET

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, YÖREX'in 9'uncusunu 24-28 Ekim tarihlerinde ANFAŞ Fuarı Alanı'nda düzenleyeceklerini belirterek, yöresel değerlerine sahip çıkarak, ürünlerine tüketici ile buluşturan oda, borsalar, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti. Çandır, TOBB'un desteğiyle düzenlenen fuarda Ankara'nın yöresel ürünlerinin ziyaretçilerle buluşturulacağını belirterek, “Yöresel değerlerimiz bizim hafızamız. Bu hafızaya sahip çıkıp gelecek nesillere aktarmak en önemli sorumluluğumuz. Kendi ürettiklerimizi tüketerek ekonomimizi geliştirebilir. Herkesi YÖREX'e davet ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Antalya HaberleriYörex
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.