Anadolu Gençlik tarihe yolculuk yaptı

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat temsilciliği İstanbul'un fethinin 561. Yıldönümünde İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale'yi kapsayan 3 günlük gezi düzenlendi.

04 Haziran 2014 Çarşamba 18:26
Anadolu Gençlik tarihe yolculuk yaptı
Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilciliği İstanbul'un fethinin 561. yıldönümünde Kocaeli İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda düzenlenen İstanbul 'un fethi kutlamalarına katıldı. Cuma akşamı Manavgat'tan hareket eden Agd üyeleri Sabah İstanbul'da Ayasofya caminin ibadete açılması için Ayasofya caminin bahçesinde düzenlenen toplu Sabah namazına katıldı. İstanbul'un tarihi ve turistik yerleri gezen grup akşam Kocaeli İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda "Fetih Şöleni" ne katıldı. Daha sonra Çanakkale'ye geçen Agd üyeleri Çanakkale'nin tarihi yerlerini ve şehitlikleri gezme fırsatı buldu.

Agd Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, İstanbul'un fethinin 561. yılını kutlamanın gururu ve şerefini yaşadıklarını belirterek, "Fatih İstanbul'u fethederek çağ açıp çağ kapatmış Osmanlının gücünü dünyaya göstermiştir. İstanbul'un fethi yalnızca mehter konserleri ile değil tüm halkımıza o ruhu yaşatacak faaliyetler yapılarak kutlanmalıdır. Bundan ötürü gençliğimize İstanbul'un fethini daha iyi anlatmak, Ayasofya'nın ibadete açılması ve Çanakkale ruhunu yaşatmak için Anadolu Gençlik olarak gençlerimize yönelik 3 günlük İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale gezisi düzenlenmiştir" dedi.  

Son Güncelleme: 04.06.2014 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.