ALTIN PORTAKAL'A HAZIRLIK

BU yıl 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 10- 18 Ekim günleri arasında yapılacak. Yapımcı Elif Dağdeviren'in koordinatörlüğünde düzenlenecek festivalin hazırlık toplantısının ilki 3 Temmuz'da gerçekleşti.

10 Temmuz 2014 Perşembe 09:31
ALTIN PORTAKAL'A HAZIRLIK
Büyükşehir Belediye başkanı Menderes Türel'in, festivalin son 19 yılında organizasyonun kalbi olan Antalya Kültür Sanat Vakfı'yla (AKSAV) çalışmama kararının ardından, bu yıl 51'incisi düzenlenecek festivalin nasıl olacağına yönelik sorular cevap bulmaya başladı. Festival bu yıl yapımcı Elif Dağdeviren tarafından gerçekleştirilecek. 51'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 10 Ekim Cuma günü başlayacak ve 18 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Ekim ayında gerçekleştirilecek festival için hazırlık toplantılarının ilki 3 Temmuz'da düzenlendi.

TWITTER'DA PORTAKAL
Hazırlık toplantısına Antalya'dan turizmci Özer Saraçoğlu katıldı. Saraçoğlu, kişisel Twitter hesabını Altın Portakal için forum alanı haline getirdi, aldığı önerileri Elif Dağdeviren'e iletti. Öneriler tek tek Saraçoğlu'nun Twitter hesabı üzerinden Dağdeviren'le paylaşılırken, sosyal paylaşım sitesi üzerinden festival yönetmeliği de tartışmaya açıldı. Atılan 'tweet'lerde Antalya Altın Portakal Film Festivali ulusal uzun metraj yarışmasına katılım yönetmeliğinin en tartışmalı noktası, yarışmaya katılacak filmlerin ilk gösterimlerini Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapma zorunluluğunun kısıtlayıcı bulunması oldu.

Dağdeviren, bu görüşlere "Çok önemli bir eleştiri" diyerek yanıt verdi. Altın Portakal'ın bu yılki konuklarının kim olacağı konusunda yine Twitter üzerinden Mel Gibson adı tartışıldı, ancak Elif Dağdeviren, bu yıl Türkiye ve Avrupa sineması ağırlıklı olacağını açıkladı.

Son Güncelleme: 10.07.2014 09:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.