AKSU’DAN MANAVGAT’A YARDIM ELİ

Manavgat’ta meydana gelen ve bir çok mahallede yerleşim alanlarını da kül eden yangın felaketinde kardeş ilçe Aksu, Manavgat’ı yalnız bırakmadı. Aksu’dan Manavgat’a yardım eli anında uzandı.

02 Ağustos 2021 Pazartesi 11:56
AKSU’DAN MANAVGAT’A YARDIM ELİ

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Manavgat’ta meydana gelen yangın, günlerce devam etti. Yerleşim yerlerine sıçrayan yangın da yüzlerce ev ve hayvan ağılı içinde ki hayvanlarla birlikte yanarak kül oldu. Bölgede yaşayan insanlara Antalya’nın 19 ilçesinden yardımlar yapıldı. Bu yardımlardan biri de Aksu ilçesinden oldu. İlk etapta su, buz ve ayran yardımı yapan Aksulu halkı daha sonra diğer temel ihtiyaçlar için seferber oldu.

Bütün mahallelerde mahalle muhtarlıklarının önderliğinde başlatılan kampanyaya kısa sürede yanıt alındı ve halk duyarlılığını göstererek yangın yerinden istenen ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştı. Muhtarlıkların yanı sıra siyasi partilerde bu işte gönüllü olarak yer aldı. Yangının çıktığı ilk günün ardından bölgeye su, ayran ve buz ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal, “Bölge de tespit ettiğimiz ihtiyaçları elimizden geldiğince partililerimizle birlikte temin ettik. Yangının yön değiştirerek yayıldığını gördük. Bizde Aksu İlçe teşkilatı olarak ayrıca bir çiftçi ve hayvan üreticisi olduğum için hayvan yemi ve samanın olmadığını gördüm. Yangından kurtulabilen hayvanların aç olduğunu tespit edince, geldik meclis üyeleri ve yönetimde ki arkadaşlarımız ve partililerinde katkılarıyla; hayvan yiyeceği, süt yemi, besi yemi, saman ve yonca ihtiyaçlarını gücümüzün yettiğince temin ettik. 10 ton yem ve 6 ton saman, yonca yükledik araçlara, bebek bezi, bebek maması, kuru bakliyat, çocuklar için ayakkabı, giysi ve gıda maddeleri temin ettik 12 araçla ilçe teşkilatımızdan yola çıkıp Manavgat’a gidiyoruz” dedi.

Bölgeye ilk gün yardıma koştuklarını kaydeden MHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün, “Gönüllü olarak arkadaşlarla bir araya geldik. Herkes bir ucundan katkı koyarak güç birliği oluşturduk. Ayran, su ve atıştırmalık ihtiyaçlarını ilk gün karşıladık. Kriz merkezine teslim ettik. Kaymakam beye geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İl teşkilatı ile birlikte daha sonra TIR’larla temel ihtiyaç gıdalarını bölgeye ulaştırdık” şeklinde konuştu.   

Mahalle muhtarlarından, Çamköy Mahalle muhtarı Mustafa Karaçalı, Altıntaş Mahalle Muhtarı Bilal Çelik, Alaylı Mahalle Muhtarı Cihangir Yılmaz, Fettahlı Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya, Kurşunlu Mahalle Muhtarı Musa Dönmez, Karaöz Mahalle Muhtarı Ahmet Karakış, Kundu Mahalle Muhtarı Ali Karcı, Murtuna Mahalle Muhtarı Bekir Doğan ilk yardım kampanyasını düzenleyen yardım elini uzatan mahalle oldular.

Bunların yanı sıra Medu Gayrimenkul İşletme sahibi Duran Celbiş, AKGİAD (Aksu Girişimci İş Adamları Derneği) ve Öz Karsu firması ikinci gün bölgeye su, buz ve ayran desteğinde bulundular. Turan Şahin, Mustafa Nişancı yine bölgenin ihtiyacını karşılamak için canla başla çalışanlar arasında oldular.

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 02.08.2021 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.