Aksu'da doğa vahşice katlediliyor

Aksu-Kundu arasındaki Tohumculuk Sertifikasyon Test Müdürlüğü içindeki 30-40 yıllık okaliptüs ağaçları, çalışmalara gölgelik yaptığı gerekçesiyle kesildi. Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Vural Şahin, bu olayla doğanın vahşice katledildiğini söyledi

27 Mayıs 2019 Pazartesi 10:53
Aksu'da doğa vahşice katlediliyor

Aksu- Kundu arasındaki yol üzerinde bulunan Antalya Tohumculuk Sertifikasyon Test Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan 30-40 yıllık okaliptüs ağaçlarının kesilmesi büyük tepki topladı. Deneme çalışmalarına gölgelik yaptığı gerekçesi ile Aksu Belediyesi’nden ve Milli Emlak Müdürlüğü’nden alınan izinle gerçekleştirilen ağaç kesimine tepki gösteren Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, “Aksu Belediyesi’ni ve Milli Emlak Müdürlüğü’nü doğa dostu olmaya davet ediyorum” dedi.

30-40 YILLIK AĞAÇLAR

Ağaç kesiminin halen devam ettiğini belirten Vural Şahin, “Bu ağaçlar, yıllar önce rüzgarkıran ve bataklık kurutulması amacı ile dikilmiş. Antalya Tohumculuk Sertifikasyon Test Müdürü’nü bizzat aradım. Tarımla uğraşan ziraat mühendislerinin nasıl olur da, böylesine önemli ağaçları kesebileceğini sorarak tavrımı ortaya koydum. 30-40 yıllık ağaçların kesildikten sonra, hiç bir amaç gütmeden yok edilmesi doğanın vahşice katledilmesinden başka bir şey değildir. Aksu ve Antalya halkına sesleniyorum, bu konuda mücadelemizin içinde yer alın” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.