Akseki'de Kervan Günü

Antalya'nın Akseki İlçesi Ceceler Köyü'nde düzenlenen 19'uncu Kervan Günü, renkli görüntüler oluşturdu.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 13:48
Akseki'de Kervan Günü
Çeşitli oyunların oynandığı, yarışmaların yapıldığı Kervan Günü'nde gelin alma ve düğün alayı da canlandırıldı. Ceceler Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı İbrahim Bedeloğlu, derneğin farklı nesillerden Ceceler Köyü sakinlerini bir araya getirmek amacıyla etkinliği her yıl düzenlediğini söyledi.

Özellikle il dışındaki köy sakinlerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini anlatan Bedeloğlu, "400 yıl önce yapılan gelin alayları, damat ve gelin okşama gibi gelenekleri yaşatmak için mücadele ediyoruz. Burada temel amacımız çeşitli nedenlerle başa illere taşınan insanları, akrabaları tanıştırmak, kaynaştırmak" dedi. Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu Kervan Günü, yöresel yemeklerin ikramından sonra sona erdi. 

Son Güncelleme: 19.08.2013 13:59
Anahtar Kelimeler:
AntalyaAksekiKervan Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.