AKM'de piyano keyfi

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) klasik müzik severleri bu kez üflemeli çalgılar eşliğinde piyano konserinde buluşturdu.

25 Ocak 2020 Cumartesi 13:32
AKM'de piyano keyfi


Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde orkestrayı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası şefi ve genel müzik direktörü Hakan Şensoy yönetirken, başarılı piyano sanatçısı Özgür Ünaldı da solist olarak izleyenlerin karşısına çıktı.

Konser, Özgür Ünaldı'nın piyanosuyla besteci G.Rossini'nin 'Hırsız Saksağan Operası Uvertürü'nü seslendirmesiyle başladı. Ünaldı, besteci G. Gershwin'in caz müzikle senfonik müziği başarıyla sentezlediği ünlü 'Mavi Rapsodi' isimli eserini de üflemeli çalgılardan oluşan orkestra eşliğinde seslendirdi.

Türkiye'de ve yurt dışında düzenlenen uluslararası birçok yarışmalarda başarıları ve ödülleri bulunan, halen Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yardımcı doçent olarak görev yapan sanatçı Özgür Ünaldı ayakta alkışlandı, çiçekle teşekkür edildi.

Konserin ikinci bölümünde de orkestra G. Rossini'nin 'Cezayir'de Bir İtalyan Kızı Operası Uvertürü' ve K. Weill'ın 'Üç Kuruşluk Opera Süiti'ni yorumladı.

​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.