200 avukat sandık başında

ANTALYA'da yaklaşık 200 avukat, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde, seçim ve sandık güvenliğinden sorumlu olmak üzere Antalya Barosu'na başvurdu.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 14:55
200 avukat sandık başında

Antalya Barosu'na bağlı avukatlar, 24 Haziran seçimlerinde gönüllü görev almak için baroya kayıt yaptırdı. Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, baro olarak varoluşlarının demokrasiye bağlı olduğunu, demokrasinin yolunun da seçimlerden geçtiğini söyledi. Halkın iradesinin doğru ve gerçekçi sandığa yansıması gerektiğini belirten Polat Balkan, "Ülkemiz maalesef seçim demokrasisi açısından çok ciddi sorunlar ve problemler yaşıyor. Bu bilinçle biz ilk çalışmayı referandum sürecinde yaptık. Referandumda yaklaşık 300 avukat seçim ve sandık güvenliğini sağladı" dedi.

200 AVUKAT BAŞVURDU

Halkın iradesinin sandığa doğru yansıması için hukuki mücadele verdiklerini ve buna da katkı koyduklarını vurgulayan Başkan Balkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu seçimlerde de seçim güvenliğine katkı koymaya karar verdik. Tüm siyasi düşüncelere, partilere, adaylara eşit uzaklıktayız. Demokrasinin gereği ve vazgeçilmez bileşeni olan seçimlerin adil, eşit ve özgür yapılmasını istiyoruz. Güvenli seçim istiyoruz. Bu anlayışla yola çıkarak, referandum sürecinde olduğu gibi Antalya'daki tüm okullarda görev alacak şekilde il genelinde aktif rol alacağız. Şu ana kadar 200 avukat gönüllü olmak için başvurdu. Başvurular sürerken, eğitim çalışmalarını da ihmal etmiyoruz."

Antalya'daki uygulamanın benzerini Ankara Barosu'nun hayata geçirdiğini hatırlatan Polat Balkan, "Ankara Barosu, bir sivil toplum platformunun 'Sensiz olmaz' projesine katkı koyma kararı aldı. Buna Türkiye'nin birçok barosu da destek veriyor. Biz de destek veriyoruz. Bu konuda Ankara ve İstanbul'da toplantılar yapıldı. Üçüncü toplantı yarın Diyarbakır'da yapılacak. Ben de orada olacağım" diye konuştu.


 



ANTALYA BAROSU'NA BAGLI AVUKATLAR, 24 HAZIRAN SECIMLERINDE GONULLU GOREV ALMAK ICIN BAROYA KAYIT YAPTIRDI. ANTALYA BAROSU BASKANI POLAT BALKAN, BARO OLARAK VAROLUSLARININ DEMOKRASIYE BAGLI OLDUGUNU, DEMOKRASININ YOLUNUN DA SECIMLERDEN GECTIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.