1 milyon karelik fotoğraf arşivine sahip çıkılmasını istiyor

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde oturan öğretmen, yazar ve fotoğraf sanatçısı Remzi Aydın, 6 yılda kilometrelerce yol kat ederek çektiği 1 milyon karelik Likya fotoğrafları arşivine sahip çıkılmasını istedi.

29 Haziran 2016 Çarşamba 13:50
1 milyon karelik fotoğraf arşivine sahip çıkılmasını istiyor
 Demre Atatürk İlkokulu'nda 6 yıldır sınıf öğretmeni olarak görev yapan yazar, fotoğraf sanatçısı Remzi Aydın, 6 yıl önce Batı Akdeniz Fotoğraf Sanat Derneği'ni kurdu. Dernek üyesi arkadaşlarıyla bu sürede kilometrelerce yol kat ederek Likya fotoğrafları çeken Remzi Aydın, 1 milyon karelik fotoğraf arşivi oluşturdu. Kısa süre sonra emekliye ayrılıp Almanya'ya yerleşmeye hazırlanan Remzi Aydın, elindeki fotoğraf arşivine sahip çıkılması ve değerlendirilmesini istedi.



Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sesini duymasını isteyen Remzi Aydın, "Günlerce yaya olarak dağlara tırmandık. İple inip Likya kentlerini fotoğrafladık. Elimde 1 milyon karelik Likya fotoğrafı var. Bu fotoğrafların bir kısmı ile sergiler açtık. Emekliye ayrılıyorum. Almanya'nın Münih şehrinde yaşayacağım. Bu arşiv maalesef benimle birlikte Almanya'nın yolunu tutacak. Gönül isterdi ki bu fotoğraflarla açacağım sergilerle Likya'yı ve Antalya'yı dünyaya tanıtabileyim. Bir tarafım eksik olarak gidiyorum. Buradan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na seslenmek istiyorum. Bu arşive sahip çıkın. Bu zengin arşiv kaybolmasın. Bundan sonra yaşamımı sürdüreceğim Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde bana olanak sağlanırsa bu arşivle sergiler açmak istiyorum. Likya'yı tanıtmak, turizme katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.06.2016 13:51
Anahtar Kelimeler:
Antalya Demre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.