Uzun bir süredir AK Parti’de büyük rahatsızlar mevcut. Patinin kuruluş aşamasında edindiği misyon ve düşüncesinde eser kalmadığı yönünde serzenişler var. En kısa süreçte bu serzenişlere yanıt verileceği yönünde beklentileri var. Aksi halde büyük bir hüsran yaşanacağı ve hüsranın sandıklara yansıyacağı yönünde kaygılar var.

Bu kaygılar tabanın ortak kaygısı, yani kuruluşundan bugüne samimi bir şekilde davasına inanmış kişilerin ortak kaygısı.

Hele ki, bazı AK Partili yerel yönetimler de, toplumun kabul etmediği etik olmayan bazı uygulamaların baş göstermesi…

Paylaşımın ve hizmetin adil bir şekilde vatandaşa yansımaması…

Bu ve buna benzer görsellikler, partisine gönül vermiş taban ile ülkede istikrar isteyen herkesin ortak şikâyet noktası.

Oysaki AK Parti tüzüğünün 4’üncü maddesinin birinci bendinde, “Millet adına egemenlik yetkisi kullanan kurumların ve kişilerin gözetmeleri gereken en üstün gücün ise, hukukun üstünlüğü ilkesi olduğunu savunur” ibaresi mevcut…

Hal böyle olunca, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir hafta içersinde 2 kez teşkilatlara seslenmesi, parti tabanında büyük bir heyecana yol açtı.

Sayın Erdoğan ilk açıklamasında, "Teşkilatlar, belediyeler eğer 'bizim dava' idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum. Biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar. Yorulan çekilsin'' derken, 2 gün sonra parti genel merkezinde kabine üyeleri ve AK Parti milletvekilleri ile yaklaşık 50 dakika süren bir toplantısında daha önceki, “Yorulan çekilsin” açıklamasını yenileyerek, "Yerini başka arkadaşa bıraksın" sözlerini ekledi…

“Açık ve net olan açıklamanın uygulama kısmı nasıl olur?

Bunu bilecek ben değilim, parti kurulların bu rahatsızlıklar konusunda kafa yorarak doğru bir çizelge çizeceklerine inanıyorum.

Ama bildiğim bir şey var, o da Aksu’nun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan tarafından gönderilen birileri tarafından rapor edildiği.

Aksu’dan birkaç kişiyle görüştüğü, İlçe teşkilatı ve Belediye yönetimiyle ilgili söylenen sözleri tek tek not aldığı…

Hatta iptal edilen asfalt ihalesi ile silahların konuşulduğu ve beraberinde çeşitli tartışmaların yaşandığı, şu an yargıda olan Kemerağzı’nda ki kurulan Pazar yeri ihalesi dosyalarından haberdar olduğu…

Aldığımız net bilgiler şimdilik bunlarla sınırlı…

Umarım gelişmeler, başta Aksu olmak üzere milletimize ve vatanımıza hayırlı olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.