Gün geçmiyor ki Aksu Belediyesi ile ilgili skandal haberlerle karşılaşmayalım. Bazen kişiye özel “Kıyak Meclis oturumları”, bazen yapboz tahtasına dönen personelin görev değişikliği, bazen yüzde 90’ı imarsız olan ve bundan dolayı kaçak pozisyonda olan binaların bazılarının, sözde şikayetler bahane edilerek, yıkım kararlarının alınması. Bazen de resmi kurum olan belediyenin Hasan Ağa’nın çiftliği olarak kullanılması. İşte bu kadar çelişkiler yumağının yaşandığı ve tabiri caizse ayakların baş olarak kullanıldığı Aksu Belediyesi’nde, bu sefer kulislerde bomba etkisi yaratacak bir gelişme yaşandığı bilgisi bizlere ulaştı. O bilgi de Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın yardımcısı Hasan Çetin’e sinirlenerek bardak fırlattığı…

Bu aşamaya nasıl gelindi?
Bilindiği gibi geçen hafta kulis köşemizde “Hasan Ağa çiftlikten kovuldu mu” başlıklı bir haber yer almıştı. Kuliste, Başkan Yardımcısı Hasan Çetin’in Başkan Yıldırım tarafından görevden alındığı ifade edilmişti. Hasan Çetin’in rapor alarak izine ayrıldığını belirtmiştik. Gelişmeler gündemde tüm sıcaklığını korurken, bu sefer gelişmelere tuz biber olacak “bardak fırlatma” olayı cereyan etti.
İddialara göre Başkan Yıldırım, Yardımcısı Çetin ile yollarını ayırmaya karar verir. Bu düşüncesini Çetin’e anlatır ve “Görevinden ayrıl” der. Sonrası Hasan Çetin rapor alarak izine ayrılır. Derken rapor süresi biter, bir daha rapor alır. O süre yine biter ve Yıldırım ile Çetin bir yemekte bir araya gelirler. Yıldırım, Çetin’e başkan yardımcılığı görevinden ayrılmasını yine dile getirir. Bu sefer de Çetin, “Ben ayrılmıyorum. Yollarını ayırmak istiyorsan, sen beni görevden al” der. Bu gelişme karşısında Başkan Yıldırım, sinirlenerek önünde duran su bardağını yardımcısı Çetin’e fırlatır. Bardak tam da Hasan Çetin’in kafasına isabet edecekken, Çetin bir refleks hareketi ile elini kafasına götürerek, bardağın isabet etmesini önler.
İddialar bu şekilde ifade edilirken, hem Başkan Yıldırım’a, hem de yardımcısı Hasan Çetin’e şu soruları sormak isterim:
Sayın Yıldırım, şayet yardımcınız Çetin ile yollarınızı ayırmakta kararlıysanız, neden görevden almıyorsunuz, elinizde bu yetki varken?
Sayın Çetin, Aksu milliyetçisi ve Aksu’yu düşünen onurlu bir bürokratsanız neden istenmediğiniz yerde hala duruyorsunuz? Şayet duracaksanız, neden sürekli rapor alarak görevinizin başında değilsiniz? Yoksa siz orayı hala “Hasan Ağa’nın Çiftliği” olarak mı görüyorsunuz? Gerçi çiftlik olarak görseniz de, çiftliğin sayılı günleri kaldı. Bu böyle biline…


AK PARTİ'DE NEFESLER TUTULDU
Geçen haftanın en çok konuşulan dedikodularından biri de, başta AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ile birçok ilçenin adayının belirlendiği ve bu ilçelerin içerisinde Aksu adayının olduğu şeklindeydi. Büyükşehir’de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in, Aksu’da ise kimisine göre Yurtpınar eski Belediye Başkanı Ali Akçan’ın, kimine göre AK Parti ilçe eski Başkanı Halil Şahin’in aday olacağı öne sürülüyor. Tabii, bu iddiaların doğruluk payını araştırmak için bir hafta boyunca birçok AK Parti üst düzey yöneticileri ile görüşmeler içersine girdim. “İddiaların doğru olmadığı” yanıtını aldım. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel Alanya'da, "Antalya Büyükşehir ile İlçe Belediye Başkanları henüz kesinleşmedi. 15 gün içerisinde kesinleşecek ve kamuoyuna açıklanacak" şeklinde açıklamalarıyla son noktayı koydu. Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, köşe yazısını kaleme almadan önce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Menderes Türel ile bir telefon trafiği başlatmak istedim. Fakat telefona bakan danışmanı Sayın Türel’in Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la toplantı halinde olduğunu ve toplantının geç saatlere kadar süreceğini dile getirdi. Bu arada İl Başkanı Sayın Mustafa Köse’nin de Ankara’da olduğu bilgisi bana ulaşınca, taşlar yerine oturmuş oldu. Sayın Türel’in 15 gün içerisinde adaylarımız açılanacak söylemi ile Başbakan Sayın Erdoğan’ın Aralık Ayı’nın ikinci haftasında Antalya’ya gelerek toplu açılışlara katılacağı bilgisini birleştirince, Antalya ve ilçe adaylarının Başbakan tarafından Antalya’da açıklanacağına kanaat getirmiş oldum.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.