Basın mensubu olmak çok ama çok meşakkatli bir iş. Basın mensubu olabilmek her insanın başarabileceği ve üstesinden gelebileceği bir iş olmasa gerek . Basın yaşamın kendisidir çoğunlukla. Televizyon, radyo, internet, yaşamımızın olmazsa olmazları değilmidir? En az birini kullanır, en az birinden bilgi alırız toplum olarak. Bu bilgilerin tamamının mutfağında basın mensupları görev alır. Canla başla çalışır basın mensupları, siz toplantıları, olayları, mitingleri koltuğunuzdan izlerken, onlar kocaman kameraları, fotoğraf makinaları, bilgisayarları ile teknolojik insan olarak takip ederler.

Bir örnekle devam etmek istiyorum. Bir restaurantta çok nefis bir yemek yersiniz ama o yemeği yapan aşçıyla tanışmak aklınıza dahi gelmez ya işte basın mensuplarıda böyledir. En güzel haberi sizlere sunarlar ama bunun için kimin emek çektiğini bilemezsiniz.

Siyasiler basın mensupları gelmeden söze başlamazlar, toplantılarını yapmazlar, açılışta, kapanışta basın mensupları olmalıdır. Böyle bir gelenekleri vardır. Basın olmadan yapılan çalışmaların ses getirmeyeceğini çok iyi bilirler. Bunun tam tersini yapan siyasilerle de karşılaşırsınız. Bakın yaşanmış bir olayı sizinle paylaşacağım ve yorumu sizlere bırakacağım.

İlçenin birine bir partinin genel başkan yardımcısı gelir. Miting alanı hazırlanır önceden, basın mensupları davet edilir. Genel başkan yardımcısı ile bereber, başka ilçelerin adaylarıda miting alanında hazır bulunurlar. Konuşma sırası verilen partinin milletvekili mikrofonu eline alır ve ilk söylediği söz şu olur. “- Basın mensupları, çekilin önümden, halkla aramıza girmeyin, bizim fotoğraf çekilme merakımız yok” der. Acaba bu arkadaşımız basın mensuplarının o mitinge katılmaması durumunda yapmış olduğu çalışmayı nasıl duyurmayı düşünüyordu? Merak ediyorum. Aynı partinin il başkanınında tavrı çok farklı olmadığı dile getiriliyor, zaman zaman katıldığı toplantılarda “-Basın mensupları dışarı çıksın” diye şık olmayan söylemlerde bulunabiliyormuş. Bu insanların derdi ne olaki, basın mensupları ile bilemiyorum. Davet ettikleri basını saygıyla uğurlamayı bilemiyorlar mı acaba?

Aynı partinin bu konuda çok ama çok fazla tepkilerini gören, yaşayan ve sineye çeken basın mensupları yinede görevlerine devam etmeyi sürdürüyorlar.
Biz isteriz ki herkes kendine yakışanı yapsın. Kimse muhtaç olduğu kaynağı, iteleyip, ötelemesin. Koltuk gider, insanlık baki kalır.
Saygılarımla,

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.