Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın babası Mehmet Yıldırım’ın cenaze töreni, Antalya’nın ve ilçemizin önde gelen siyasetçilerini aynı safta buluşturdu. Küsler, kırgınlar ve araları soğuk olan siyasetçiler de, cenaze namazında yan yana durdular, sohbet ettiler.

Aksu’nun siyaset yaşamına 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin öncesi ve sonrasında damgasını vurmuş ve keskin siyasi polemikler yaşamış çok sayıda isim, aynı cenazenin karşısında saf tutup namaz kıldı. Eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın babası Mehmet Yıldırım’ın cenaze töreninde yaşandı bunlar. Bir acı, yüzlerce küskünü, aynı caminin avlusunda bir araya getirdi.

Babasını yitirmenin derin kederi içinde olduğu gözlerinden okunan İsa Başkan’ı teselli edenler arasında, şu isimler dikkati çekti: Belediye Başkanı Halil Şahin, MHP’nin Aksu Belediye Başkan adayı ve Yıldırım’ın en amansız rakibi Eczacı Ramazan Özen, CHP, MHP ve Ak Parti’nin ilçe başkanları, Belediye Meclisi üyeleri… “CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da oradaydı” dersek, yüzlerce siyasetçinin isim listesini uzatmaya pek ihtiyaç kalmaz sanırım.

İsa Yıldırım bir yana, birbirleriyle yan yana görülmeleri dahi pek mümkün olmayan siyasi portrelerin, cenaze namazında sohbet ettikleri dikkatimizi çekti. Örneğin, Ak Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Akif Ordu ve Belediye Başkanı Halil Şahin bunlar arasındaydı. Araları ‘soğuk’ değilse bile, ‘serin’ olduğu inkâr edilmeyecek olan bu ikilinin, objektiflere yansıyan samimi görüntülerine biz de gazetemizde yer veriyoruz.

Ak Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, MHP İlçe Başkanı Kemal Kara, CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya İl ve Aksu İlçe teşkilatlarının yöneticileri, Aksu’da aklınıza gelebilecek bütün tanınmış isimleri, Cihadiye Camii’nin avlusundaki cenaze namazında gördük. Birbirine zıt kutuplardaki yüzlerce insan, İsa Başkan’ın acısını paylaşmak için bir araya geldiler o gün. Bir an için, bu ünlü siyasetçiler topluluğuna baktık ve kendi kendimize şöyle dedik: “Üç günlük dünyada, hiçbir şeyin kâlpleri kırmaya, gönülleri yıkmaya değmediğini, sadece cenaze törenlerinde mi hatırlamalıyız? İşte geldik gidiyoruz, şen olasın Halep şehri…” 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.