Kundu’dan Karaöz’e kadar bütün köy ve mahalleleri dolaşan MHP Belediye Meclisi Kontenjan Adayı Zeliha Metin, “Eğer politika halka hizmet sanatıysa, bunun en iyisini ve en doğrusunu MHP yapar” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksu Belediye Meclisi aday listesinde kontenjandan 2’nci sırayı alan Zeliha Metin, 21 yıl önce gelin geldiği Aksu’yu çok sevdiğini belirterek, “Hizmete susamış bu güzel ilçeye bir şeyler katabilmek adına elimi taşın altına koydum” dedi.


MHP’de siyaset yapmaya yeni başlamadığını hatırlatan Metin, 2009 seçimlerinde de partisinin başarısı için çalıştığını söyledi. “Asenalar Aksu’da ziyaret etmedik ev bırakmıyor” diyen Zeliha Hanım’ı bu sayımızda köşemize konuk ediyoruz.

-Belediye Meclisi üyeliğine aday olarak yarışa katıldınız. Bir kadın olarak öncelikle sizi kutluyor ve ‘hayırlı olsun’ diyorum.
-Teşekkür ederim. Kadınların hem Aksu’da hem de yurdumuzun diğer köşelerinde erkeklerle yan yana politikada çok iyi hizmetler verdiklerini görüyoruz. Bu sayının daha da artmasını temenni ediyorum. Halkımız layık görür ve bize de bir görev verirse, Aksulu kadınlar için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret edeceğiz. 

-Ziyaret ettiğiniz evlerde konuştuğunuz kadınlar sizden neler istiyor?
-Hepsinin konuşmalarında ortak nokta ilçemizin yıllardır birike birike dağ gibi büyümüş dertlerine bir an önce çare bulunması. Çocukları için parklar istiyorlar, yolların ve ulaşımın kalitesinin artırılmasını talep ediyorlar. Dışarı çıktıklarında gönül rahatlığı ile oturup çay içebilecekleri bahçeler istiyorlar. Ev hanımları özellikle, ailelerine katkı sağlayabilecekleri mesleki kurslar istiyorlar. Seralarda çalışan kadınlarımızın yüklerinin daha da ağır olduğuna şahit oluyoruz.

-Bir kadın olarak siyasetten ne bekliyorsunuz, aktif siyasete katılma amacınız nedir?
-Bana göre siyaset insanlara yardım etmek için yapılır. Ben bu amaçla MHP’de çalışmaya başladım, yine bu amaçla Belediye Meclisi’ne aday oldum. Aksu’nun mahallelerini dolaşıyorum ve kadınlarımızın dertlerini bir bir not alıyorum. Onların taleplerini Belediye Meclisi’ne taşımak ve bunların çözümü için gayret göstermek istiyorum.

-Belediye Meclisi’ne aday olduktan sonra, hangi mahallelere gittiniz?
-Karaöz hariç bütün bölgeleri gezdim. O bölgeye de önümüzdeki günlerde gitmeyi düşünüyorum. Beni ve arkadaşlarımı çok güzel karşıladılar. Kötü karşılayana hiç rastlamadım. “Merhaba, nasılsınız, hayırlı günler” diye kendilerine yaklaştığımız için, bütün kadınlarımızdan çok sıcak bir karşılama görüyoruz. Aksu’nun bütün kesimlerinde çok iyi izlenimler aldık. Ziyaret ettiğimiz evlerde genciyle yaşlısıyla herkes bizlere dertlerini açıldı ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden bunların çözümü için yardım istedi.

-Aksu’yu ve dertlerini yakından tanıdığınızı görüyoruz.
-Ben Afyon’dan 21 yıl önce Yörüklere gelin geldim. Bu ilçeyi çok iyi tanırım. Her köşesinden aile dostlarımız ve yakın arkadaşlarım vardır. Kendimin de giyim üzerine işyeri olduğundan beni tanırlar. Benim gelin geldiğim ilk günlerdeki Aksu’yu da iyi hatırlıyorum. Bu ilçe biraz kör kaldı. Yeni yeni gelişmeye başladı. Bankaların ve devlet dairelerinin gelmesiyle birlikte gelişme hareketleri oldu, bunun da artarak devam etmesini bekliyoruz.

-Bir kadın siyasetçi olarak günlük programınız hakkında bilgi alabilir miyiz?
-Arkadaşlarla sabah saat 09.00’da Pınarlı’daki merkez ofisimizde buluşuyoruz. Daha sonra arkadaşlar 3 gruba ayrılıyor. Örneğin Karaöz, Güzelyurt ve diğer bölgelere gidecek arkadaşlar görev yerlerini gidiyor, çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu çalışmalar sırasında Başkanımız Ramazan Özen’i tanıtıyoruz, partimizin projelerini anlatıyoruz. Her gün 50’den fazla eve gidiyorum. Bu ziyaretler sırasında yanımıza gelen çocuklarımızla da konuşuyorum. Benden en çok oyun parkı istiyorlar. Ev hanımları da dikiş-nakış kursları ve bayanlara yönelik spor salonları açılmasını talep ediyor. Bir de ulaşım konusunda çok dertliler. İnşallah bize bir görev verilirse elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.