Geçen hafta CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız’ın beni araması sonucu parti binasında bir araya geldik. Bir taraftan çaylarımızı yudumlarken, bir taraftan da sohbete koyulduk.  Sohbetin konusu haliyle siyaset oldu. Bir gazeteci ve siyasetçinin konuşacağı başka ne olabilir ki?

Yıldız, parti çalışmaları ile ilgili kısa detaylar anlattıktan sonra, ülke siyasetinin iyicene kutuplaştığını ve bununda ülkeye yarardan daha çok zarar getirdiğini dile getirdi. Eskiden siyasilerin bir masa etrafında toplandığını ülke menfaatine uygun önerileri dile getirdiklerini ve bu önerilerin üsluplu bir şekilde yorumlandığını ifade eden Yıldız, şimdiyse kin ve nefret üzerine konuşmaların yapıldığına vurgu yaptı.

Siyasilerin birbirleriyle itişe kalka siyaset yapması halinde, kötü niyetli insanların da boşlukları doldurduğunu ve bunun olmaması içinde, toplum olarak kenetlenmemiz gerektiğinin de altını çizdikten sonra, “Projeleri ortak akılla yönetip, ortak akılla konuşup masaya yatırdığımız zaman, inanın bu ülkeyi şahlandırırız. Bu ülkeyi her konuda uçururuz ifadelerinde bulundu.

Açıklamalar ve detaylar güzel olmasına güzel de, her şey yerelden başlar gerçeğini benimsediğimden dolayı, konuşmaların seyrini yerel siyasete indirgemek istedim.

Nihayetinde karşımdaki kişi yerel bir siyasetçi ve bende yerel bir gazeteciyim.

Bundan dolayı lafı Aksu’ya getirdim. “Sizin gözünüzde Aksu’da durumlar nasıl?” şeklinde bir soru yönelttim.

Söze, “Bu belediye olmuş veya genel yönetim olmuş, fark etmez” ile başlayan CHP’li Yıldız, “Örneğin Halil Abi bize sorsun: Bir proje getirsin,  desin ki;  -Kardeşim, benim şurada bir taslak projem var. Aksu adına bir proje hazırladık. Bu proje ile ilgili bir öneriniz, katkı koymak istediğiniz bir şey var mı?- desin. Güzelse güzel deriz. Güzel olan bir şeye kötü demenin mümkünü var mı? Aksu menfaatine uygun iş istihdam mı oluşturacak, ülke adına katkı sağlayacak her projenin altına imzamızı atarız. Yeter ki üretilsin. Ülke ve devlet ekonomisine katkısı olsun” şeklinde cevaplar verdi.

Bunun üzerine bende, CHP’li Kenan Yıldız’a, Başkan Şahin’in meclis oturumlarında sürekli Aksu menfaatine uyacak her türlü adıma sıcak baktıklarını ve ortak uzlaşıyla bir yönetim sergilenmesi gerektiği yönünde açıklamalarının olduğunu hatırlatarak, maksat Aksu menfaatiyse bu anlamda muhalefet olarak kendilerinin de bu bir adımlarının olup olmadığını sordum.   

Kendilerinin böyle bir adım atmadıklarının altını çizen CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Halil Abi’de böyle bir adım atmadı, bizde böyle bir adım atmadık. Bundan sonra böyle olmamalı. Kesinlikle böyle bir adımı atacağım. Neden olmasın. Halil Abi’de bu topakların insanı. Bizim Abimiz ve büyüğümüz. Yıllarca sağlık açısından bu kentin insanına adımlar atmış. Herkes ağzını açtığında diyor ya, biz ülke ve millet menfaatine çalışıyoruz. O halde buyurun Halil İbrahim sofrasına, Aksu’da can alıcı iki proje yapın, inanın Aksu’yu uçurur. Yeter ki etnik ve coğrafi yapısına uygun 2 proje yapılsın” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamalardan anlaşılıyor ki, konuşma ortamında da yerel iktidar ve muhalefette Aksu’nun menfaati düşünüyor. Bir taraftan Belediye Başkanı Halil Şahin her platformda Aksu’nun menfaatini dile getiriyor, öte yandan görüştüğümüz tüm muhalefet parti temsilcileri de Aksu’nun menfaati yönünde açıklamalarda bulunuyor.

O halde bir tarafın bir adım atması gerekmez mi? Umarım CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Kesinlikle böyle bir adım atacağım” söylemini icraata geçirir. Bu vesileyle konuşulan ama bir türlü uygulamaya konulamayan ortak akıl icraata geçmiş olsun. CHP’li Yıldız’ın bu söyleminin takipçisi olacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Bu saatten sonra söylenecek tek söz var, O da hayırlısı olsun.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.