AK Parti aday adaylarını biribirine düşürecek nitelikte bir anket yapıldı, Aksu’da. Ankette 4 isim var. Oysa AK Parti’nin 8 aday adayı mevcut. Diğer aday adaylarının isminin olmaması dikkatleri ankete çekti. Ankette isimleri geçmeyen aday adayları, bu anketi kim, ne amaçla yaptırdı diye il teşkilatının kapısını çaldılar ve böyle bir anketten genel merkezin bilgili olmadığına dair il teşkilatından yanıt aldılar.

Anketten çıkan sonuç  kimse tarafından merak edilmiyor, çünkü, her yanı şaibe kokan bir anketi dikkate almadıklarını dile getiriyorlar. Dillerde başka söylemler dolaşıyor, yapılan ankette adı geçmeyen 4 aday adayının tanınırlık oranı zaten yüksek,  ondan dolayımıdır ki isimleri ankette geçmedi? Ankette adı geçen dört ismin tanınırlık oranı düşük,  tanıtılmaları için mi böyle bir yola başvuruldu? gibi…  Bu ve buna benzer söylemler almış başını gidiyor.

Anket yapılması ile ilgili olarak birilerinin, “Abi sen merak etme ben kendi mahallemde nabız yoklarım” diye söylemlerde de bulunduğuna dair iddialar gazetemize gelmekte.

Aksu burası, lafı sözü çok bol maşallah daha neler neler…

Yoksa AK Parti de ciddi oranda ayrılıklar mı yaşanıyor? diyenler de mevcut.

Peki bu durumu kim çekip çevirecek,  tabiî ki parti teşkilatının kendisi.  Bu oyunları kim oynuyor, anketten kimin çıkarı var, neden kendi bilgisi dışında çalışma yapılıyor, bu konuda teşkilat sıkı araştırma yapmalı, sormalı, bilmeli, öğrenmeli ve kamuoyunu doğru aydınlatmalı. Kimler böyle bir anketin yapılmasına ön ayak olduysa onlar hakkında net ve kesin görüşler bildirebilmeli yoksa adı geçmeyen diğer aday adaylarında ki kırgınlıklar olumsuz düşüncelere sebep olabilir.

AK Parti sıkı bir teşkilat ise bu tür hatalar neden yapılıyor?

Neden bu tür hataların yapılmasına fırsat tanınıyor?

Neden yeterli önlemler alınamıyor?

Birileri kendilerini parti üstü mü görüyor?

Sonuç hakkında neden kamuoyu bilgilendirilmiyor?

Bu anketi “KİM” veya “KİMLER” düzenledi ?

Şayet madalyonun öbür tarafına bakacak olursak diyelim ki anket,  genel merkez tarafından yaptırılıyor, kahve köşelerinde aynı düşüncede olan onlarca kalabalığın önünde açık olarak yapılan anketten neden teşkilat mensubu, yani il teşkilatının haberi yok. Diyelim ki, yine genel merkez bilgili bir anket, yukarıda belirttiğimiz üzere kahve köşelerinde gerçekleştirilen bir anketin sonucu ne kadar sağlıklı olabilir. Bu varsayımlar doğru ise AK Parti bu kadar tepkilerin yaşandığı bir ortamda seçim mi kaybetme çabasında?

AK Parti aday adaylarının tamamı bu ve buna benzer birçok cevapsız soru ile karşı karşıya kalmış durumda.  Bu anket çalışması aday adaylarını karşı karşıya getireceği ve parti içi karışıklıklara neden olacak gibi gözüküyor.

Saygılarımla,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.