Demokrasi de kırk birinci yılını geride bırakan Aksu yeni bir yerel seçime hazırlanmakta. Bu seçimde de siyasi partilerden aday adaylığını açıklayanlar ve açıklamayı düşünenlere baktığımızda tamamı erkek adaylardan oluşmakta. Bu seçimde bir değişiklik olur da Aksu ya kadın eli değebilir mi? Benim ki bir ihtimal. Belki kendine güvenen bir kadın aday çıkıp aday adaylığını açıklayabilir ne dersiniz? Ezber bozulur mu Aksu’da? Hemen yanı başımızda ki Perge Antik Kentinin o dönem yöneticisi Plancia Magna’nın ruhunu yaşatacak bir kadın aday çıkar mı?  Ne dersiniz? Bir zamanlar Plancia Magna için sarf edilmiş Perge’nin kızı ünvanı şimdi Aksu’nun kızı olarak tarihteki yerini alır mı?

AK Parti geçen dönem kadının siyasetteki yerine önem vererek Aksu’da bir ilki gerçekleştirdi. Önceki dönem AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığını yapmış Gülsevim Bilgiç Yavuz’u İlk Kadın Belediye Meclis Üyesi olarak meclise taşıdı. Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş’ta ev ev geziyor, harıl harıl çalışıyor. Partinin kendisi ile ilgili görevde bir adım daha yükselme durumu mutlaka olur diye düşünüyorum. Üstelik kendisi Ziraat Mühendisi bölge halkına Tarım konusunda uzman görüşleriyle çok faydalı olacağı kanaatindeyim.

Partilerin belediye meclis üyeliği sıralamasında kadın adaylarının adını daha çok görmek istiyoruz, üstelik ilk sıralarda. Bakalım bu centilmenliği, nezaketi hangi partimiz sergileyebilecek. Zor ihtimal biliyorum ama umut ediyorum.

İlan panolarında gerçek çalışmaları görmek istiyoruz

Son zamanlarda seçime çeyrek kala belediyelerin yaptıkları icraatlar boy boy ilan panolarında yerini alıyor. Yaptıkları çalışmalara bakıyorum farklı bir şey var mı diye açıkçası bir şey bulamıyorum. Park, bahçe, asfalt, kaldırım vb.

Bunlar zaten belediyelerin asli görevleri değil mi?

Asli olan görevlerin ve çalışmaların büyük bir başarıymış gibi vatandaşın gözüne sokmaya gerek var mı? Tabi ki yok, vatandaş her şeyin farkında. Kendisine ne kadar dokunulduğunun yada ilgilenilmediğinin de farkında olduğunu her zaman dile getiriyor.

Oysa vatandaş bu kentte altyapı, yolların tamamen sorunsuz kullanımı, eksikliğini yaşadığı üst geçitler, hükümet konağı, kent meydanı gibi her kesi ve her kesimi ilgilendiren projelerle ilgili ilan panolarını görmek ister.

2014 yılında 41 proje ile yola çıkılmıştı. 41 projenin içinde bunlar da vardı. Anlaşılan en başından beri dillerinden düşürmedikleri üçlü ekip çalışmasında Aksu sınıfta kalmış olmalı ki bu projeler 2018 yılına geldik beş yıl bitmek üzere ama gerçekleştirilemedi.  Büyükşehir ve Hükümetin çalışmalarına bakıyoruz, beş yıl önce vaad ettiği her şeyi ve dahasını gerçekleştirdi. Daha çok çalışmak gerekiyor demek ki gerçek anlamda üreterek çalışmak. 

Expo 2016 ülke projesidir

Expo 2016 Antalya’da gerçekleşti. Dünya Sergileri (EXPO) 19. Yüzyıldan bu yana düzenlenmekte ve ülkeler arası iletişime katkı sağlayan bir etkinliktir.  Bir anlamda dünyanın kültür, tarih ve eğitim faaliyetleri olarak değerlendirilen bu sergiler, ülkeleri bir araya getirerek, daha iyi bir dünya için bilgi paylaşımını sağlamaktadırlar. EXPO 2016 Antalya'nın toplam maliyeti 1 milyar 720 milyon lira olarak açıklanmıştı.

Bu etkinlik ülkemizde gerçekleştirilen bir dünya projesidir. Yerel bir proje değildir, bunu hepimiz biliyoruz.

AK Partili konuğumuz

AK Parti Aksu İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Aslan Hanımefendi gazetemizi ziyaret etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Okuyucumuzdan mesaj var

Ceyda Ünsal hanımefendi Aksu’da kaldırım işgaline dikkat çekerek yaşadığı bir olumsuzluğu dile getirmiş.  Ceyda Hanım Kamyonetlerin eşya nakli sırasında veya park etmelerinden dolayı bebek arabaları ile geçmekte zorluk yaşadıklarını dile getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.