2008 yılında çıkan bir kanunla Pınarlı, Yurtpınar ve Aksu beldeleri Çalkaya’ya bağlandı ve adı Aksu olarak değiştirildi. Böylelikle 4 beldenin birleşmesiyle Aksu İlçesi ortaya çıkmış oldu.

Bu hareketle anlaşılıyor ki, kanun koyucular bile Çalkaya ve Aksu beldelerini birbirinden ayrı görmemiş ve iki beldenin yaşayanlarını birbirine küstürmeme adına böyle bir yol izlemişler.

Çünkü, iki beldenin de kendilerine göre ayrı konumları, ayrı yaşam tarzları, ayrı güzellikleri, ayrı ağırlıkları, ayrı ekonomik yapıları mevcut. Bu ayrı mevcutların birleşmesiyle Antalya’nın geleceğine yön verecek bir kent olan Aksu İlçesi ortaya çıkmış.
Ama gelgelelim Aksumuzun yaşayanları böyle düşünüyor mu?

Bana kalırsa iki yıldır bu kentte gazetecilik mesleğini icra eden biri olarak, kentin yaşayanlarının bu güzelliklerinin farkında olmadığının kanısındayım.

Hala sen ben tartışmaları…

Kenti ikiye bölen yolun üstü ve altı tartışmaları…

Yörük ve yerli tartışmaları…

Yerli ve yabancı tartışmaları..

Ve benzeri tartışmalar.

Yani anlayacağınız beldelerin birleşmesiyle ilçe olan kentin, hala iki yakası bir araya gelmiş değil.

Oysaki her türlü güzellikler elimizin altında…

Bir tarafta deniz, turizm, ekonomi, bir tarafta tarım, doğa ve tarih.

Bu güzellikler, kısır döngü çelişmeler olmadan, bir arada yaşam şekli olarak kullanıldığında neler olur neler.

Umarım 30 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde çıkacak olan sonuç, kentin bu anlamda, yani iki yakasının bir araya gelmesine vesile olur.

O yüzden tabloda kim çıkarsa çıksın, kent yaşayanları olarak hepimiz amacı kentin iki yakasını bir araya getirmek olmalı.


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.