Değişen ve her geçen gün yenilenen enerjisi ile Aksu Antalya’nın yaşanılabilir en iyi ilçeleri arasında yerini almış durumda. Tarım, turizm, ticaret ve tarihi ile Antalya’nın merkez ilçesi Aksu, gün geçtikçe gücüne güç katmaktadır.

Yapım aşamasında bulunan Hükümet Konağımız, en kısa zamanda temeli atılacak Kent meydanı ile temiz bir görünüme sahip olacak Aksu, yenilenen çehresi ile iş dünyasını da kendine çekmektedir. Aksu’da artık insanların çayını, kahvesini içeceği sohbetini gerçekleştirebileceği temiz ve nezih mekânların yanı sıra otomobilinden tutunda giyimine kadar temin edeceği merkezler bulunmakta.

Bir ilçeden beklenen yaşam şeklini yavaş yavaş tamamlamakta Aksu. 10 yıl önce ki hali gözümün önünde. Gazete arşivimize baktığımda burada yaşayan insanların istekleri neredeyse tek tek tamamlanmış durumda.

Sağlık konusunda henüz bir aşama kaydedemese de Başkan Şahin, Hastane temelinin kaldığı yerden başlayacağını ve kısa sürede tamamlanarak hayata geçirileceğini söylüyor. Şu an hem Antalya merkeze çok yakın olmamızdan hem de semt polikliniğinin ihtiyaca cevap vermeye çalışmasından dolayıdır ki vatandaş bu konuya biraz daha duyarlılık gösteriyor.

Tüm bu yaşananlarla beraber Aksu’da kadınlarımıza çeşitli görevler verilmesi sevindirici bir durum. Uzun yıllar Aksu MHP ilçe teşkilatında emek veren Meliha Gökkurt Hanımefendi, İYİ Parti teşkilatının kurulmasıyla birlikte, kurulduğu günden bu yana İYİ Parti Aksu teşkilatında görev almaktadır. Seçimlerde ki çalışmalarından kendisini yakından takip ediyorum. Tek tek evleri gezerek, insanlarla iletişim içerisinde bulunarak inandığı davasını anlatmaya çalıştı. Geçtiğimiz hafta İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Bal tarafından, İYİ Parti Aksu İlçe Kadın Kolları Başkanlığına atandı. Kendisini tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum.

Diğer bir kadın başarısı da Aksu Belediyesi’nde görev yapan Aysun Temik Hanımefendinin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne getirilmesi oldu. İki hanımefendinin durumu için en çok mutlu olanlardan biriyim. Kadınların çalışma azmi, başarısı, disiplini asla tartışılmaz.

Aksu Belediyesi’nde uzun yıllardır Basın Müdürü olarak görev yapan ve bir dönem başkan yardımcısı olarak da çalışan Nurfi Yar Hanımefendi  için zaten söylenecek söz bulamıyorum. Yaptığı çalışmaları hepimiz biliyoruz.

Hazır yeri gelmişken şunu da dile getirmek isterim. Aksu Belediyesi’nde bir kadın başkan yardımcısı görmek isteriz. Bu kişi Aksu’da yaşayan Aksu için epey emek ve zaman harcamış biri olmalı. Yoksa öyle ithal meclis üyeleri gibi olsun istemeyiz.

Bu kadar başarılı hanımefendiden bahsetmişken, Aksu Tarım Lisesi Müdürü Tülay Ateş’i hatırlatmasam olmaz. Aksu Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yaparken de çok başarılıydı. Okulun sesini yaptığı aktivitelerle Antalya ve Ankara’ya duyuran bir isim o. Şimdi Tarım Lisesi’nde ve başarılı eğitim çalışmalarına imza atmaktadır. Üstelik Aksu’nun başkanlığı için adaylığını ilan etmiş bir kadın. Şimdi okulunu ve öğrencilerini en iyiye taşıma telaşında.

Kadınlarımızın ilçemizde, ilimizde, ülkemizde ve dünyada başarıları daha fazla olmalı. Bu dünya ancak ve sadece kadınların merhameti ve çalışması ile kurtulacaktır. Lütfen yollarımıza taş koymayın derim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.